Programajánló

Gyöngyöző élmény az Avason

2014-08-28 21:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyongyozo_cellarium_140828_ml.jpg

Ízek és gyöngyöző nedűk Kánaánja nyitotta meg kapuit csütörtökön, az Avason. Az Avasi Gyöngyöző mintegy folytatása a Fröccsfesztiválnak, hiszen ezúttal is a borok állnak a középpontban, de egészen másfélék, egészen más perspektívából.Az Avasi Cellarium Pálinka és Borház ad otthont a csütörtök délutántól szombat estig tartó Avasi Gyöngyözőnek, amely az egyre népszerűbb gyöngyöző borok és pezsgők népszerűsítését tűzte zászlajára, amellett, hogy kivételes ételekkel, zenével és az egész család számára örömöt okozó programokkal várja a miskolciakat.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a program szervezője, Némedi Varga Zoltán elmondta, az Avasi Gyöngyöző kicsit folytatása a Fröccsfesztiválnak.

gyongyozo_cellarium_140828_ml_3.jpg

– A gyöngyöző borok egyre népszerűbbek Magyarországon. Olaszországban például a mindennapok italának számít, de több mediterrán országban kedvelik, emellett a magyar borászok is egyre több gyöngyöző bort készítenek. Mindezek után úgy gondoltuk, hogy népszerűsítjük a gyöngyözőbor- és pezsgőkultúrát – hangsúlyozta akkor, hozzátéve, hogy a pezsgő ugyan hazánkban az ünnep italának számít, de egy-egy kellemes nap lezárásához is tökéletesen alkalmas ital.

Kínálat pedig van, és lesz, hiszen az avasi pálinka és borházba tíz magyar borászat hozta el borait, pezsgőit, de az alkoholt nem kedvelőknek is megéri ellátogatni a gyöngyözőre, van ugyanis alkoholmentes pezsgő is, illetve tízféle kézműves szörp vár kicsikre és nagyokra.

gyongyozo_cellarium_140828_ml_2.jpg

A zenei program a naplementével érkezik, este 8 órától latin gitárest teremti meg az audiális hangulati miliőt, Kovács Zoltán közreműködésével.

A gyerekek gyöngyöt fűzhetnek, szőlőt taposhatnak anélkül, hogy összekennék ruhájukat, hiszen interaktív játék is van a borházban – ami nem mellesleg a felnőttek körében is nagyon népszerű.

Az Avasi Gyöngyöző egészen szombat estig várja a miskolciakat.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-16 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!