Közélet

Fagerendák rögzítik a Bükkszentlászlón leszakadt partfalat

2014-08-28 13:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bukkszentlaszlo_ut_gazdusne_140827_ja_3.jpg

Ideiglenesen rögzítették azt a partfalat, ami augusztus elején szakadt le Bükkszentlászlón – a helyreállítás 100 millió forintba kerülhet, a végleges helyreállításhoz a város vis major-támogatásra pályázik.

Fagerendák rögzítik jelenleg azt a partfalat, amely több méter magasban fekszik. A bükkszentlászlói, temetőhöz vezető út még augusztus elején szakadt le – ezzel nem csupán az útban, hanem az alatta fekvő óvodai épületben is kárt okozva.

A terület önkormányzati képviselője, Gazdusné Pankucsi Katalin elmondta, a vis maior-pályázat írása már folyamatban van.
– Szeretnénk végleges megoldást találni erre az útszakaszra, vagyis a csapadékvíz elvezetését mindenképpen meg kell oldani. Minden bajnak az a forrása. Ezután az utat kell véglegesíteni, mert ha ez nem történik meg, akkor újabb partfalomlás lesz – hangsúlyozta.

Kenesei József építőmérnök a Geoteszt Kft.-től mindehhez hozzáfűzte, az útleszakadást az óriási felhőszakadás miatt lefolyó, felszíni csapadékvíz okozta, ami ráfolyt a partélre.
– Megtalálta magának az utat, és elkezdte szép folyamatosan kimosni a talajt, egészen le az óvoda udvarára. Ott belefolyt a melléképületbe, és itt sárfolyási jelenséges károsodást okozott az útpályaszerkezetben, ami a partél leszakadását is eredményezte – magyarázta az építészmérnök.

A szakember szerint a jelenlegi megoldás csupán ideiglenes. A végleges helyreállításhoz egy acél- vagy vasbetonszerkezetre volna szükség, amelynek megépítése 100 millió forintba is kerülhet.

Az érintett, 16 méteres szakaszt leszámítva az út további részein egy 11 és 9 méteres szakaszon is hasonló problémák vannak. A helyreállítást a város a vis major-alapból finanszírozná, pályázatuk a másik két rész helyreállítását is tartalmazza.

K. J.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!