Sport

Izgalmas labdamenetek a kerekesszékes teniszbajnokságon

2014-08-26 15:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kerekes_tenisz_140823_vcs_03.jpg

Kerekesszékes teniszezők Országos Bajnokságát rendezték meg a hétvégén a Miskolci Egyetem Tenisz Klubjában. A bajnok Németh Roland lett, a helyi versenyzők közül pedig a Kerék Világ SE színeiben induló Braun János ért el előkelő helyezést, ő ötödik lett.

Miskolcon 1996-óta minden esztendőben megrendezik a kerekesszékes teniszezők versenyét, sőt, volt több olyan alkalom is, amikor nemzetközi versenyeknek adott otthont Miskolc.

A Kerék Világ Kupa 2014-ben két fő támogató (Miskolc városa és a Szinva Net Informatikai Zrt.), valamint több más támogató segítségével jött létre. A verseny egy négyfordulós bajnoki sorozat második állomása volt, és a négy forduló, valamint a nemzetközi versenyeken elért eredmények szerint jön létre a hazai ranglista.

A hétvégi megmérettetésen végül nyolcan vágtak neki a versenynek, mert a jelenleg a világranglista 48. helyén álló Farkas László sérülés miatt nem vállalta a játékot.

A nyolc játékos két csoportba került, két kiemelttel: az elmúlt évben berobbant Németh Rolanddal (jelenleg a világranglista 156. helyezettje), míg a másik csoport kiemeltje Farkas Attila volt (ő a 404. a világranglistán jelenleg). Az első csoport küzdelmeiben az esélyeknek megfelelően jeleskedett is a kiemelt Németh, aki minden meccsét simán nyerte. A második csoportban kiegyenlített erők küzdelme zajlott, amit a legjobban mutat, hogy a keresztbeverések következtében a labdamenetek aránya döntött, amiből a miskolci Braun János jött ki rosszul, és végül százalékos aránnyal lett harmadik.

A bajnok Németh Roland lett, míg a második Szabó Béla, a harmadik hely pedig Farkas Attilának jutott. A helyi indulókból Braun az 5., míg Mézes a 8. helyezést érte el. A jelenlegi Magyar ranglista: 1. Farkas L., 2. Farkas A., 3. Braun J., 4. Németh R.

minap.hu
Fotó: V. Cs.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!