Bulvár

A polgármester a város támogatásáról biztosította a tűzkárosultakat

2014-08-26 09:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A város önkormányzatának segítségéről biztosította Kriza Ákos polgármester annak az Árpád úti, tízemeletes háznak lakóit, amelyben kedden hajnalban tűz ütött ki. Ugyanakkor felkérte a város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt. A társasház közös képviselőjétől pedig folyamatos tájékoztatást kért.

Kriza Ákos polgármester kedden kora reggel a helyszínen érdeklődött az Árpád úti tűzeset miatti teendőkről és a szükséges segítségnyújtás formáiról.

Mint ismert, ma hajnalban Miskolcon, az Árpád út 66. szám alatti tízemeletes ház egyik második emeleti lakásában tűz ütött ki, amelynek következtében több embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Átmenetileg ki kellett költöztetni a társasház 30 lakóját is.

Kriza Ákos tájékoztatást kért a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakembereitől és felkérte a város főépítészét, hogy statikusok segítségével mérjék fel az épületben keletkezett károkat, illetve hárítsák el az esetleges életveszélyt.

A polgármester érdeklődésére Csiba Gábor, a megyei kórház igazgató főorvosa adott tájékoztatást a sérültek állapotáról. Mint elmondta, 2 gyermeket és 6 felnőttet szállítottak enyhe füstmérgezéssel kórházba. Azt az idős férfit, akinek a lakásában keletkezett a tűz, égési sérülésekkel és enyhe füstmérgezéssel kezelik. Állapota kielégítő. A gyermekek közül az egyiket csak megfigyelésre vették fel a kórházba, míg a másik jelenleg is kezelés alatt áll enyhe füstmérgezés miatt.

Kriza Ákos az önkormányzat segítségéről biztosította a tízemeletes ház lakóit, melynek érdekében felkérte a társasház közös képviselőjét, Novák Józsefnét a folyamatos tájékoztatásra.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!