Helyi hírek

„Miskolcon három részre szakadt a baloldal”

2014-08-25 14:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Úgy tűnik, hogy a baloldali jelöltek nem is a polgármesteri székért, hanem egymás ellen küzdenek, és a tét már a 2019-es választás, mondta sajtótájékoztatóján Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

Augusztus 21-én Miskolcra érkezett Schiffer András, az LMP elnöke, hogy bemutassa a párt miskolci polgármesterjelöltjét. Mindez azt jelenti, hogy immár Miskolcon is véget ért a baloldali casting és eldőlt, hogy 2014 őszén három baloldali polgármesterjelölt száll ringbe Miskolcon – mondta Kiss János.

A baloldal szétesésének országosan tapasztalható folyamata alól Miskolc sem tudta tehát kivonni magát. Az újsághírek alapján egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal korábbi vezető politikusai egymást kaszabolták le, és a korábban tapasztalt baloldali egység Miskolcon is már csak a múlté. A miskolci baloldal végérvényesen három részre szakadt. A nagy baloldali helyezkedés végén az ortodox, megkövesedett gyurcsányisták Pásztor Albertet, a középutas baloldali LMP-sek Csontos Róbertet indítják, míg a miskolci baloldal liberális és értelmiségi szárnya a kocsonyafesztiválos Rózsa Editet küldi harcba – értékelt a frakcióvezető.

Úgy tűnik tehát, hogy a miskolci baloldali pártok, a széteséssel, lényegében feladták a polgármesteri címért vívott küzdelmet, és a miskolci szavazópolgárokat trükkös módon csak az egymás elleni belső háború eldöntésére kívánják igénybe venni, hogy aztán a legerősebb baloldali jelölt a soron következő 2019-es választásokra elkezdje a felkészülést – tette hozzá Kiss János.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!