Oktatás

Roham a papír-írószerboltokban

2014-08-25 12:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE iskolakezdes_papiriroszer_140825_ja_4.jpg

Az iskolakezdés közeledtével jelentősen emelkedett a papír-írószerboltok forgalma, de az üzletek vezetői szerint az igazi roham még csak most várható. A kereskedők szerint az árak jelentősen nem emelkedtek az előző évekhez képest, a füzetcsomagok pedig továbbra is slágerterméknek számítanak.

Sokan az utolsó napokra hagyják a tanszerek beszerzését, a papírboltokban ilyenkor gyakran a duplájára nő a forgalom. Bonyhai Attila is megerősítette mindezt érdeklődésünkre, de a Városház téri papírbolt ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy aki teheti, minél hamarabb vásárolja meg a szükséges füzeteket, táskát, írószereket, mert az igazán nagy roham az iskolakezdés előtti egy-két napban várható.

iskolakezdes_papiriroszer_140825_ja.jpg
Az ügyvezető kiemelte, a tanszerek árai nem emelkedtek az előző évhez képest, s csak úgy, mint az előző években, idén is a füzetcsomag a slágertermék. Véleménye szerint ez annak köszönhető, hogy az eredeti árhoz viszonyítva akár 30 százalékkal is olcsóbban megkaphatják a szükséges füzeteket a vásárlók, ugyanakkor a csomag sikeréhez hozzájárul az is, hogy sok szülő nincs pontosan tisztában azzal, melyik osztályban milyen füzetekre lesz szükség a tanév során.

A füzetcsomag mellett persze kelendőek az írószerek és természetesen a táskák, valamint ún. „designfüzetek” is. Utóbbiak akár több száz forintba is kerülhetnek, a táskák ára pedig 5000 forinttól egészen 20 ezerig is terjedhet, minőségtől és nagyságtól függően. Az aktuális tévés sorozatok és mozifilmek főhőseinek képével díszített tanszerek jóval magasabb áron kaphatók, mint „hétköznapi” változataik. Ezek a termékek kelendőek, a borsosabb ár ellenére is.

iskolakezdes_papiriroszer_140825_ja_9.jpg
A boltok természetesen akciókkal is csalogatják a vevőket, ennek ellenére a tanszerekre idén is több tízezer forintot is költhetnek a szülők. Bonyhai Attila ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy több helyen már – így náluk is – OTP Cafeteria-kártyára is lehet vásárolni.

minap.hu
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!