Külföld

Cliff Richard tagadja a gyermekmolesztálást

2014-08-24 16:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kihallgatta a rendőrség Sir Cliff Richardot, akit gyermekmolesztálás vádjával nemrég feljelentettek, hivatalos vádemelés azonban nem történt.

A 73 éves angol popveterán Berkshire megyei házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja alapján tíz napja átkutatták a rendőrök. A feljelentés szerint az incidens 1985-ben az észak-angliai Sheffieldben történt, sértettje pedig egy fiú volt, aki a közelebbről nem részletezett állítólagos visszaélés idején még nem töltötte be a 16. életévét.

Az énekes a komoly nemzetközi feltűnést keltő házkutatás idején portugáliai nyaralójában tartózkodott, ám azóta hazatért, és vasárnapi brit sajtóbeszámolók szerint önként megjelent a területileg illetékes Yorkshire megyei rendőrségen, ahol kihallgatták.
Cliff Richard szóvivőjének közleménye szerint azonban a popsztárt nem vették őrizetbe, és vádat sem emeltek ellene. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a kihallgatás során Sir Cliff teljesen megalapozatlannak és hamisnak nevezte a feljelentésben foglalt állításokat.
   
Az énekes már a házkutatás napján közzétett személyes nyilatkozatában is visszautasította a vádakat. Közölte: hosszú hónapok óta tudatában volt "az interneten keringő vádaskodásoknak", amelyek "teljes mértékben hamisak".
   
Hozzátette: korábban nem kívánta "válaszra érdemesíteni" ezeknek a hamis állításoknak a terjesztőit, mert úgy gondolta, hogy ezzel csak muníciót adna a kezükbe.
   
Az üggyel párhuzamosan egy másik botrány is kibontakozóban van. A BBC 24 órás hírtelevíziójának - BBC News - stábja ugyanis már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet, és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket.
   
A vizsgálatot vezető rendőrkapitányság és a BBC között már volt egy hivatalos jegyzékváltás az ügyben, és Cliff Richard is kérdőre vonta a közszolgálati médiatársaságot azzal kapcsolatban, hogy a BBC-stáb honnan szerzett előre tudomást a készülő házkutatásról.
   
Lord Tony Hall, a BBC vezérigazgatója a minap közleményben szögezte le, hogy a cég újságírói "megfelelő módon" jártak el, ám az ügy komoly felzúdulást keltett Sir Cliff rajongói körében és a brit parlamentben is.
   
A BBC-hez 762 nézői panaszbejelentés érkezett, Keith Vaz, az alsóház belügyi bizottságának elnöke pedig szeptember 2-ára meghallgatásra idézte be a BBC vezérigazgatóját és a yorkshire-i rendőrkapitányság parancsnokát is.      
   
Sir Cliff minden idők egyik legsikeresebb brit könnyűzenei előadóművésze, karrierje során 21,5 millió lemeze fogyott, és kétszer képviselte Nagy-Britanniát az Eurovíziós Dalfesztiválon.
   
Két éve a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóján rendezett gyémántjubileumi szuperkoncerten is fellépett, és 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte II. Erzsébet királynőt, aki 1995-ben emelte őt a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra.MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!