Közélet

Tankönyvek: pótcsekken is lehet fizetni

2014-08-24 12:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tankonyvosztas_frater_140822_ja_11.jpg

Nemrégiben lejárt a tankönyvcsomagok árának befizetési határideje, ám a szülők akár a tankönyvek átvételéig is várhatnak a befizetést igazoló csekk bemutatásával. Aki azért mulasztotta el a határidőt, mert nem kapott csekket, az az iskolában vagy a KELLO Pontokon kérhet pótcsekket.

Folyamatosan érkeznek a tankönyvek a miskolci iskolákba is. A szülők szeptember elsejétől vehetik át a névre szóló csomagokat. A könyvek idén olcsóbbak, mint tavaly. Vannak olyan tankönyvek, amiknek az ára 350 és 500 forint között mozog.

tankonyvosztas_frater_140822_ja_2.jpg

- Ez azt jelenti, hogy korábbi hasonló című vagy hasonló tantárgyi tartalmú tankönyvekhez, munkafüzetekhez viszonyítva, egyes kiadványok harmad- vagy negyedáron is megvásárolhatók. Úgy gondolom, ezzel a beavatkozással komoly terheket sikerült levenni a magyar családok válláról, hiszen jelentős, akár húsz százalékos megtakarítás is jelentkezhet a tankönyvek áránál – mondta el Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

A szülőknek tavaly óta csekkeken kell befizetniük a tankönyvek árát, a legtöbben ezt már meg is tették, a hivatalos határidő ugyanis augusztus 15-e, péntek volt. Akik esetleg nem kaptak csekket, és emiatt nem tudták befizetni a könyvek árát, azok utólag is pótolhatják ennek rendezését. A diákok több mint fele viszont idén ingyen kapja a tankönyveket.

tankonyvosztas_frater_140822_ja_4.jpg

- A diákok hatvan százaléka nem is kellett, hogy csekket kapjon, tekintettel arra, hogy térítésmentesen kapja a tankönyveket. Ez az elsősökre, másodikosokra, illetve a szociálisan rászorulókra vonatkozik. Akiknek mégis kellene fizetnie a tankönyvekért, és nem kaptak csekket, ők az iskolában tudnak jelentkezni pótcsekkért - nyilatkozta Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A szülők a Széchenyi utca 51. szám alatt található KELLO Ponton is kérhetnek pótcsekket, amit a helyszínen be is lehet fizetni. A tankönyvek legkésőbb augusztus 30-ig megérkeznek az iskolákba. Eddig kell pótolni a befizetéseket is.

minap.hu

Fotó: Juhász Á.
           


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-27 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!