Bulvár

Kidőlt egy ház fala az esőzések miatt

2014-08-24 08:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kidőlt egy lakóház hátsó fala Bében a heves esőzések miatt, más ingatlanokat pedig homokzsákokkal védenek a településen, illetve Adásztevelen - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Bében és Adásztevelen a szántóföldről lefolyó nagy mennyiségű esővíz hat lakóházat veszélyeztet. A két településre kivonuló pápai tűzoltók a helyiek segítségével, homokzsákokkal védik az ingatlanokat, de a hatméteres szakaszon kidőlt az egyik családi ház hátsó fala.
A környéken több helyen vízátfolyások nehezítik a közlekedést. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az Ugod és Béb közötti úton egy 200 méter hosszú és 25 centiméter mély vízátfolyás lassítja a forgalmat.

Bébtől mintegy 500 méterre, Pápa irányába 150 méter hosszan borítja mintegy 25 centiméter mély víz az utat. Csót és Nagygyimót között két, egyenként 50 méter hosszú és mintegy 25 centiméter mély vízátfolyás keletkezett. Ezeken a helyeken szintén forgalomlassítás van érvényben.

Az említett útszakaszok a sebesség csökkentése mellett gépkocsival egyelőre biztonsággal járhatók.

Az Országos Meteorológiai Intézet citromsárga, elsőfokú riasztást adott ki Veszprém megyében a pápai, a devecseri, az ajkai, a sümegi, a tapolcai, a balatonfüredi és a balatonalmádi járásra felhőszakadás veszélye miatt. Eszerint intenzív záporokra, zivatarokra és rövid időn belül akár 30 milliméter csapadékra is számítani kell az érintett területeken.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-12 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!