Helyi hírek

Mozgóboltból számla nélkül: lebukott

2014-08-23 13:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Felkeltette a NAV ellenőreinek figyelmét az a mellettük elhaladó furgon, melyből hangosbemondón keresztül különféle pékáruk és cukrászkészítmények vásárlására buzdították az egyik borsodi kistelepülés lakosságát.

A revizorok a sort kiállva nyomban próbavásárlást végeztek a mozgóboltot üzemeltető vállalkozónál. A nyári ellenőrzési akcióról és a pénztárgépekről szóló tucatnyi tájékoztatás és sajtóhír ellenére a mozgóbolt a megvásárolt termékről semmilyen bizonylatot nem bocsátott ki.

Annak ellenére, hogy a tevékenysége miatt pénztárgépet kellet volna használnia, a vállalkozó azzal sem rendelkezett. Mentségére előadta, hogy 2014-ben kizárólag számla kibocsátásával tett eleget bizonylatolási kötelezettségének, ezért nem rendelt új kasszát.

A revizorok hamar kiderítették, hogy a vállalkozó a helyszínen található számlatömbjeit már régóta nem használta, az utolsó bizonylat kibocsátása óta már több mint öt hónap telt el.

A mozgóboltos az ellenőrzés után megrendelte, és üzembe is helyeztette az online kasszáját, de a súlyos elmaradások miatt ez már nem mentesíti őt a több százezer forintos büntetés alól.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-11 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!