Közélet

Fedor Vilmos: koncepciós eljárást indítottak ellenem

2014-08-22 13:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, miután Simon Gábor, a párt miskolci elnöke fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene, megvádolván azzal, hogy Pásztor Albert választási programjának egy részét átemelte felesége, Rózsa Edit polgármesteri programjába. A Miskolc Televízió interjút készített pénteken a korábbi alpolgármesterrel, aki elmondta: az ötvenes éveket idéző koncepciós eljárást indított ellene a helyi MSZP, amiben nem akart részt venni.

A városfejlesztési, és a kulturális program kidolgozásához felajánlotta segítségét, de végül nem lett tagja a Pásztor Albert programját kidolgozó csapatnak Fedor Vilmos – egyszerűen azért, mert szakértelmére nem tartottak igényt állítása szerint. Így aztán azt sem tudja, hogy egyáltalán elkészült-e a szocialisták által is támogatott jelölt programja. Mint azonban a Miskolc Televízió riporterének fogalmazott, a kampányban eddig nem igazán látott jövőbe mutató elképzeléseket.

– Nem programok vitatkoznak. Ma arról van szó, hogy hatalomtechnikusok – ahogy szokták mondani – harca folyik különböző posztokért – fűzte hozzá.

Rózsa Edit vasárnap jelentette be, hogy a civil jelöltként a Magyar Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom támogatásával indul az önkormányzati választásokon. Ezután Facebook oldalát elárasztották a kommentek. A miskolci MSZP tagjai azzal vádolták meg, hogy programjának egyes részeit Pásztor Alberttől kölcsönözte, amit férjétől kapott meg. Simon Gábor a párt helyi elnöke pedig fegyelmit indított Fedor Vilmos ellen.

Egy szerkesztőségünk birtokába került levélben azt írta, Fedor Vilmos nem szólt neki Rózsa Edit szándékáról, majd így fogalmaz: „Ezek után szerdán bejelentés, hogy Edit is elindul az önkormányzati választáson, amivel Kriza Ákost segíti. Útjaink elváltak, közös 25 évünk megsemmisült. Tájékoztatlak, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezek ellened. A további komplikációk elkerülése érdekében, kérem, hogy a fegyelmi eljárás befejezéséig függeszd fel elnökségi tagságod.”

Fedor Vilmos elmondása szerint az MSZP-ben végig tudtak felesége ambícióiról, miután ő bejelentette, hogy visszavonul az aktív politikától. Rózsa Edit még azt is felajánlotta, hogy szívesen lenne képviselőjelölt, de a szocialisták nem akarták indítani. Ezután döntött úgy, hogy civil jelöltként indul a választáson, a pártok támogatását nem ő kérte.

Rózsa Edit közleményben úgy reagált a vádakra, hogy a helyi MSZP vezetése a férjén torolná meg döntését. Illetve emlékeztetett arra is, az MSZP-nek és Pásztor Albertnek senki sem ismeri a programját – ellentétben az övével.

Fedor Vilmos azt mondta, az ötvenes éveket idéző koncepciós eljárást indított ellene a helyi MSZP, amiben nem akart részt venni. Ezért döntött úgy, hogy távozik a pártból.

– Én nem a párttagkönyvért léptem be egy pártba. Én nem attól lettem baloldali, hogy kiállítottak egy papírt. Én attól lettem baloldali, hogy megtanultam valamit, és valamit vállalok. Így neveltek fel. És ha ezeket az értékeket egy párt már nem úgy, vagy nem olyan értelemben használja, vagy nem is látom a működésében, azt gondolom, hogy akkor nem én lépek ki egy pártból, hanem a párt lép ki belőlem – fogalmazott Fedor Vilmos.

Az egykori alpolgármester úgy véli, Pásztor Albert csak akkor lehetne sikeres polgármesterjelölt, ha jövőképet tudna mutatni a miskolciaknak és a városnak.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!