Oktatás

Energetikai beruházás a sajóbábonyi iskolában

2014-08-22 13:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nagyértékű energetikai beruházás zajlik a sajóbábonyi iskolában, így szeptembertől jelentősen csökkennek az intézmény fenntartási költségei.

„Sajóbábony Deák Ferenc Általános Iskola energetikai korszerűsítése” címmel nyert 140,49 millió forint értékű pályázatot a vegyészváros önkormányzata az oktatási intézmény modernizálására. A beruházás egyik fontos eleme a fűtésrendszer teljes cseréje, mivel a gáztüzelést megújuló energiával, ebben az esetben pellettel váltják ki. Kicserélik a 16 tantermes, tornatermes és tornaszobás épületegyüttes korszerűtlen nyílászáróit, a falakat pedig szigetelőréteggel látják el.

Átmeneti időszakra esik Sajóbábony önkormányzatának pályázata, mert amikor pályáztak, még a települési önkormányzat volt az oktatási intézmény fenntartója, amely feladatot időközben a KLIK vette át. A pályázatot viszont még a változások előtt befogadták, a város pedig elkülönített 21,07 millió forint önrészt, így Sajóbábony lett a beruházás kedvezményezettje. Az Európai Unió és a Magyar Állam 119,41 millió forint támogatást biztosított, így a teljes beruházás összege 140,49 millió forint. Időközben az állam átvállalta az önkormányzati önrészt.

A KEOP-projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A fejlesztés célja a költséges gázfűtés kiváltása lényegesen olcsóbb energiaforrással, valamint a megtermelt hőmennyiség jobb hatásfokon történő épületen belüli hasznosítása a nyílászárók cseréje és a külső szigetelés felszerelése révén.

A kivitelezési munkákat a sajóbábonyi BAU-ALEX Kft. nyerte el közbeszerzésen. A fejlesztés eredményeként jelentősen növekszik a kényelmi- és komfortérzete az oktatási intézmény 162 tanulójának, akiknek 80 százaléka hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű családból érkezik.

Az iskolában 22 pedagógus dolgozik, akik rendszeresen részt vesznek a különböző továbbképzéseken. Munkájukat iskolatitkár és négy fő technikai személyzet segíti.

A 2013/2014-es tanévben ünnepelték az intézmény 60 éves évfordulóját, ahol jelenleg három TÁMOP-os pályázat zajlik. Ezek révén olyan élményekhez jutnak a gyermekek, amelyekre családjukon belül nem nyílna lehetőség. Az iskolában korábban már kialakítottak egy modern számítógépes szaktantermet, további nyolc tantermet pedig digitális táblával szereltek fel.

A nagy értékű beruházásnak köszönhetően az új tanévet már korszerűsített iskolában kezdhetik meg a sajóbábonyi diákok. A projekt 2014. augusztus 31-re valósul meg.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-27 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!