Programajánló

Tűzijáték: garantált látvány, garantált biztonság

2014-08-20 09:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hazánkban korábban még soha nem használt tűzijáték-elemekben is gyönyörködhetnek majd a nézők az augusztus 20-ai miskolci ünnepen, melyre várhatóan sokan látogatnak majd ki. A biztonságos ünneplés és szórakozás érdekében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai előzetesen bejárták a helyszíneket, és tájékoztatásuk szerint nem találtak olyan körülményeket, amelyek akadályozhatnák a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását.

tuzija.jpgMint korábban már megírtuk, idén újra gyönyörködhetnek ünnepi tűzijátékban is a miskolciak. Szűk fél óra alatt közel 3500 látványos effekt lép majd működésbe, a pirotechnikai elemeket a Szent István térről és az Avasi kilátótól lövik fel. Három-négy nagyobb részre bontják az „előadást”, a már jól ismert elemek mellett teljesen új fejlesztésű, hazánkban korábban még soha nem használt tűzijáték-elemekben is gyönyörködhetnek majd a nézők.

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékokra várhatóan rengetegen látogatnak ki Miskolcon is. A biztonságos ünneplés és szórakozás érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai valamennyi helyszínt bejárták előzetesen, kiemelten ellenőrizték a menekülési útvonalakat, a tűzi-víz lelőhelyeket és azokat a lehetséges veszélyforrásokat, amelyek a rendezvények zavartalanságát fenyegethetik.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint, a helyszíni szemlék alkalmával nem találtak olyan körülményeket, amelyek akadályzhatnák a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását. A pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatban megvizsgálták, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták fellövési pontjai körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges nagyságú védőterületet, illetve azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások találhatók. A megelőző intézkedések, a helyszíni szemlék és helyszínbiztosítások egyaránt azt a célt szolgálják, hogy a rendezvényekre kilátogatók tűzbiztonsága teljes körű legyen.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleményében tanácsokkal is szolgált a tűzijátékon résztvevők számára. Így többek között felhívták arra a figyelmet, hogy mielőtt nagy tömegeket vonzó rendezvényen részt vennénk, tájékozódjunk előre a várható időjárásról. Követni kell ugyanakkor a szervezők biztonsági felhívásait, de gondolnunk kell háziállatainkra is: figyeljünk jobban oda rájuk, hiszen a tűzijátéktól megijedhetnek, viselkedésük kiszámíthatatlanná válhat.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-06 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!