Sport

Ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina!

2014-08-18 13:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gercsak_mti20140818021.jpg

A cselgáncsozó Gercsák Szabina aranyérmet nyert a 63 kilogrammosok között hétfőn a Nankingban zajló ifjúsági olimpián. A Hell-Miskolci Judo Club ifjúsági világ- és Európa-bajnok dzsúdósa a döntőben két jukó után ipponnal nyert a román Stefania Adelina Dobre ellen, így a torna során valamennyi mérkőzésén ipponnal győzött.

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint Gercsák az első fordulóban 19 másodperc alatt "intézte el" a zambiai Nokutula Bandát, majd ugyanennyi idő alatt nyert a kolumbiaiak korosztályos kontinensbajnoki ezüstérmese, Brigitte Carabali ellen. Ezután az elődöntőben a hollandok világbajnoki bronzérmese, Lisa Müllenberg (képünkön lent) 43 másodperc alatt kapitulált. A fináléban az 57 kilogrammból érkező, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes román Dobre várt rá. Az ellenfelet háromszor is intették, miközben a magyar versenyző neve mellé két jukó került. Az utolsó percben Flórusz János tanítványa tovább támadott, s egy látványos dobással földre teremtve riválisát, ipponnal vetett véget a küzdelemnek.

gercsak_mti20140818020.jpg

A magyar dzsúdósok közül négy éve Szingapúrban - az azóta már visszavonult - Batizi Barbara ezüstérmet szerzett, míg Tóth Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gercsáké lett a magyarok harmadik érme Nankingban: korábban Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszásban bizonyult a legjobbnak, Sztankovics Anna pedig 100 méter mellen harmadik lett.

MTI
fotó: Szalmás Péter / MOBAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-06 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!