Gazdaság

Lebukott a balek miskolci zöldséges

2014-08-17 16:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Dinnyéért indultak az észak-magyarországi revizorok, komoly összegű bírság lett az akció vége. Élénk fantáziával megáldott, miskolci zöldséges bukott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzéssorozatában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai próbavásárlást tartottak egy miskolci zöldségesnél, de a vállalkozó sem az ellenőröknek, sem pedig a többi vásárlónak nem adott nyugtát. A mulasztás már önmagában büntetéssel jár, amit még az is tetézett, hogy üzletben végzett zöldség- és gyümölcsárusításkor pénztárgépet kell használni, a vállalkozó azonban sem hagyományos, sem új típusú pénztárgépet nem üzemeltetett, ráadásként kiderült, hogy még meg sem rendelte az online kasszát – tájékoztatott Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense.

dinnye_ellenor_110715_ja_9.jpg

Mint mondta, a zöldséges azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy őstermelőnek vallotta magát. Azonban sem érvényes őstermelői igazolvánnyal, sem pedig értékesítési betétlappal nem rendelkezett, sőt, a NAV nyilvántartása szerint még szja-bevallást sem adott be a múlt évre. A boltban egyébként számos hazánkban is megtermő zöldség és gyümölcs mellett déli gyümölcsök, köztük narancs is kapható volt.

A napokban újra felkeresték a revizorok az üzletet, a vállalkozó azonban nem tanult a hibájából, és ismételten nem adott nyugtát.  Az ilyen ismétlődő mulasztások esetén egymillió forintig terjedő bírság mellett üzletbezárást is kiszabhat a NAV, valamint a korábbi év elmaradt bevallásai miatt azonnali utólagos ellenőrzést indít – közölte a sajtóreferens.

minap.hu

Fotó: minap archív
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!