Sport

Gercsák: jó a sorsolás!

2014-08-17 15:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gercsak_szabina_130409_ja_11.jpg

Az ünnepélyes megnyitót már megtartották, magyar idő szerint pedig vasárnap reggel hét órakor megkezdődött az ifjúsági olimpia. Az eseménynek Kína, pontosabban Nancsing ad otthont, a vetélkedést második alkalommal bonyolítják le. A magyar sportolók közül elsőként az úszók mutatkoznak be. A borsodi sportbarátok hétfőn a miskolci Gercsák Szabináért szoríthatnak, ugyanis ekkor lép tatamira a Hell Miskolci Judo Club 17 esztendős reménysége.

gercsak_szabina_130409_ja_2.jpgA szerencsét hozó plüssmókus ezúttal is ott lapult Szabina utazó táskájában. Nem titok, hogy a miskolci leányt immáron évek óta elkíséri a versenyekre, és a kedvenc eddig bizony sok sikert hozott. Flórusz János edzőtől az elutazás előtt megtudtuk, hogy tanítványa nagy tervekkel készült a versenyre.

A cél nem is lehet más, mint az olimpiai aranyérem megszerzése, hiszen korábbi eredményei erre predesztinálják! Szabina tavaly olyan menetelést mutatott be, amely párját ritkítja! Megnyerte az ifjúsági világ-, és Európa-bajnokságot, ráadásul a felnőttek között sem számít tapasztalatlannak: tavaly, vagyis 2013-nam tatamira lépett az erős mezőnyben és 16 évesen (!) a hetedik helyen végzett. Így semmi túlzás nincs abban a megállapításban, hogy esélyesként utazott a kínai ötkarikás játékokra.

És hogy mire alapoztuk kijelentésünket? Nos, arra, hogy a miskolci leány kifejezetten jó versenyzői alkat! Soha nem izgul, nem száll inába a bátorsága. - A hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt egyáltalán nem izgultam, mert akkor nem nehezedett rám semmiféle teher. Az ifjúsági olimpiára az aranyéremért utazom, ez teljesen más szituációt jelent, de így is csak a sorsoláskor izgulok majd, hiszen azon sok minden múlik, de a versenyen már biztosan nem – nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak Szabina.

Flórusz János osztotta Gercsák véleményét, hogy a judóban egy-egy érem megszerzése sok tényezőn múlhat. Elegendő, ha „csak” a sorsolást, illetve a bíráskodást említjük. Az edző (aki civilben egyébként elnöke is a miskolci klubnak) természetesen bizakodó, hiszen tanítványával úgy ismerik a mezőnyt, mint a tenyerüket! - Számomra semmilyen meglepetést nem jelentene, ha Szabina az eredményhirdetésnél a dobogón állna - mondta.

– Keményen dolgoztunk, az elmúlt hónapokban rengeteg munkát végeztünk el, éssok versenyen is rajthoz álltunk, amelyek azt voltak hivatottak lemérni, hol tartunk a felkészülésben. Szerencsére sérülés sem zavart bennünket, így jó előjelekkel várhatjuk a rajtot. Egyébként az ifjúsági olimpián nyolc súlycsoportban összesen száznégy versenyző vesz részt, azaz csak a szűk elit judózik kategóriánként két csoportba osztva, amelynek nyertesei a döntőben találkoznak egymással. Szabina a 63 kilósok között lép tatamira. (Annyi magyar emlék van a 2010-ben megrendezett első ifjúsági olimpiáról, hogy a 44 kilogrammban versenyző Batizi Barbara ezüstérmet, a 81 kilós Tóth Krisztián pedig bronzérmet nyert).

gercsak_szabina_130409_ja_4.jpg

A cselgáncsozók augusztus 17-én, vasárnap (Sárecz Márton, 66 kg, Gemenc JK), és 18-án, hétfőn (Gercsák Szabina, 63 kg, Hell-Miskolci JC) az egyéni küzdelmekben, 21-én pedig a csapatversenyben lépnek tatamira Kifejezetten jó hír, hogy pénteken több sportágban, így a cselgáncsozásban is elkészítették a sorsolást. A lányok 63 kilogrammos mezőnyében tizenhatan mérlegelnek.

Gercsák Szabina a zambiai Banda ellen lép először a tatamira, győzelem esetén a kolumbiai-olasz összecsapás győztese következhet a negyeddöntőben. Ez a párosítás arra enged következtetni, hogy a magyar leánynak egyenes lehet az útja, és ha nem követ el hibát, akkor valóra válthatja nagy álmát, az olimpiai aranyérem megszerzését! A lányok versenyét hétfőn rendezik, a kezdés magyar idő szerint reggel hét órakor lesz.

D. L.
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-07 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!