Gazdaság

Közel kétmilliárdból újult meg 21 kilométernyi út Borsodban

2014-08-17 14:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Huszonegy kilométernyi mellékutat újított fel a Magyar Közút 1,8 milliárd forintból Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszó és Gagyvendégi közt.

Felújították Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Szikszó és Gagyvendégi közötti útszakaszt, a mintegy 21 kilométer hosszú mellékút korszerűsítése az Új Széchenyi Terv keretében, 1,8 milliárd forintból valósult meg - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: a felújítás során szélesítették az útszakaszt, megerősítették és felújították a burkolatot, kijavították a pályahibákat, gondoskodtak az útpálya víztelenítéséről, kitisztították az árkokat és átereszeket, rendezték a padkákat is.

Az útfelújítás Monaj, Selyeb, Abaújszolnok, Gagyvendégi belterületi szakaszát is érintette - ismertette Pécsi Norbert Sándor.

Emlékeztetett arra, hogy az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idén több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Megjegyezte, az országos programon belül Borsod-Abaúj-Zemplénben tavaly csaknem 7 és félmilliárd forint értékben, 76,3 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a társaságnak.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!