Sport

Megjött az étvágy: éremre vágynak Diósgyőrben

2014-08-15 15:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE aluinvent_dvtk_140815_fkcs_2.jpg

A szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta pénteken délelőtt a klub székházában az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapata. A tájékoztatón az idei tervekről és célokról is szót ejtettek, de bemutatták a csapat legfrissebb igazolását is.

Ahhoz képest, hogy a csapat három éve még nem is létezett tavaly igazán jó eredményeket tudtak elérni, mondta Szabó Tamás ügyvezető. Beállították az Európa Kupában minden idők legjobb szereplését, amikor bejutottak a legjobb 16 közé. A bajnokságban megnyerték az alapszakaszt, sajnos a rájátszás már nem sikerült olyan jól, így a negyedik helyet sikerült megszerezni. A most következő bajnokságban szeretnének minden színtéren előrelépni: a nemzetközi kupában a nyolc közé jutás, a Magyar Kupában döntő, a bajnokságban az első négy, de lehetőleg érem a cél. A fejlődése a csapatnak eddig is megkérdőjelezhetetlen volt, most dolgoznak a keret megerősítésén magyar válogatottakra építve és néhány minőségi légióssal megerősítve. Maikel Lópezzel pedig adott a szakmai munka világszínvonala, tette hozzá az ügyvezető.

Olyan játékosokat igyekeznek Miskolcra hozni, akiknek vannak céljaik és így a csapat előrelépést is segíthetik, mondta a vezetőedző. Maikel López arról is szólt, hogy egyre többen voltak kint a mérkőzéseiken, a szurkolók egyre inkább magukénak érezték a csapatot. Terveznek center, irányító és bedobó posztra játékosokat igazol. Elhangzott, a csapat augusztus 18-án kezdi a felkészülést kiegészülve az NB I/B-ben szereplő második csapat játékosaival. A légiósok szeptember elején csatlakoznak az edzésekhez. Jelenleg hét játékos áll a szakvezetés rendelkezésére: a tavalyi keretből Bálint Réka, Czank Tímea, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Szabó Brigitta, Szabó Petra, míg új igazolása a csapatnak Szécsi Orsolya.

Az alapozó időszakban vasárnap kivételével minden nap lesznek foglalkozások. Erősítő és labdás termi edzések mellett, a stadionban is dolgoznak majd a lányok az atlétika pályán heti két alkalommal. Több meghívást is kapott a csapat felkészülési tornákra, ami egyelőre bizonyos az, hogy szeptember 19. és 21. között Iglón lépnek pályára egy nemzetközi kupán, ahol többek között a Good Angels Košice és a Szpartak Moszkva együtteseivel mérkőzhetnek meg. Tervezik október elején egy hazai torna rendezését is, várják a visszajelzéseket a meghívottaktól.

Hosszú volt a nyara Dubei Debórának, aki az U17-es világbajnokságon bronzérmet nyert társaival, valamint beválasztották a torna all star csapatába is. Ezt követően pedig az U18-as válogatottal nyerte meg a B-divíziós Eb-t és jutott fel az A-csoportba. Mint elmondta, azért dolgozott a szezon alatt, hogy ilyen eredményeket érhessen el, aminek nagyon örül. Az Aluinvent-DVTK-t az első négy közé várja a bajnokságban, de persze jó lenne egy érem, az Európa Kupában pedig a legjobb 8 közé jutás a cél. A kis pihenő után alig várja, hogy újra edzhessen, az a cél, hogy átmentse a válogatott formáját.

A sajtótájékoztatón bemutatták az Aluinvent-DVTK friss igazolását a 12-szeres magyar válogatott Szécsi Orsolyát is. A 189 cm magas négyes és hármas poszton bevethető 22 éves magasbedobó idén diplomázott az Egyesült Államokban található Duquesne egyetemen. Mint elmondta, hat évet töltött az Egyesült Államokban, két hónapja tért haza, jelenleg akklimatizálódik. Örül neki, hogy itt lehet, a lányokat ismeri a válogatottból, volt, akivel együtt nőtt fel, játszottak korábban egymás ellen, érdekes lesz, hogy most már együtt küzdeni a minél nagyobb sikerek érdekében.

A sajtótájékoztató elhangzott az is, hogy az idei évtől az Aluinvent-DVTK működteti a Miskolci Városi Sportiskolában tavasszal megszűnt leány kosárlabda utánpótlást. A csapat életében nagyon fontos mérföldkőnek nevezte ezt Szabó Tamás, mind megjegyezte, a klub érdeke, hogy maga működtesse az utánpótlását, hiszen így lehetnek sikeresek. Éppen ezért ettől a változástól előrelépést vár, az a cél, hogy pár éven belül saját nevelésű játékosok alkossák a csapat gerincét. A klubbal szorosan együttműködő utánpótlás szervezettel, a Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvánnyal közösen versenyeztetik a fiatalokat a jövőben. Azt is szeretnék, ha belátható időn belül minden korosztály képviselné magát az országos döntőkben és érmeket is szerezne.

H. I.
fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-11-28 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!