DVTK

MK: Négy góllal verte a DVTK a Vasast

2014-08-13 21:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_birkirkara_140703_7_ml.jpg

A labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában a tavalyi döntős Diósgyőri VTK a Vasashoz látogatott, és helyzeteit magabiztosan gólra váltva 4–0-ás győzelemmel jutott tovább.

„Pokoli nehéz" mérkőzésre számított Angyalföldön Tomiszlav Szivics, ennek megfelelően a lehető legjobb kezdő tizenegyet küldte pályára a házigazda ellen. Némi „ismerkedés", pár rossz beadás és pontatlan középtávoli lövés után Remili Mohamed ollózását hárították a kapu előtt a vendégvédők. Egy elrontott szöglet után azonban a DVTK szerzett vezetést: Bori Gábor lefülelte a beadást, összejátszott Bognár Istvánnal, majd a pontos centerezést az ötös elől a bal sarokba küldte: 0–1!

Nem sokkal később Bognár egy újabb gólt előkészített: a 16-os előtt kényszerítőzött az első diósgyőri mérkőzését vívó Georges Henri Griffithsszel, közeli lövését védte Németh Gábor, de Bacsa Patrik a kapuba vágta a kipattanót. 0–2!

Belehúzott a Vasas, nem adta fel, de hiába került többször is lövéshez Remili és Nagy Tamás, nem jártak eredménnyel. A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást a Diósgyőr: egy újabb eladott labdát Bognár játszott a csereként nem sokkal hamarabb beállt Takács Tamás elé, aki közelről nem hibázott. 0–3!

Szanyó Károly legénysége ezt követően sem állt be bekkelni  a piros-kék legénység immáron Ferenczi Istvánnal a fedélzeten tovább hajtott a gól(ok)ért. Remili egy szöglet után a lécre fejelt, a hajrára fordulva 10:0 volt a szögletarány a hazaiak javára. Ám ezen a mérkőzésen a diósgyőriek sokkal jobban értékesítették helyzeteiket, végül Gosztonyi András gondoskodott arról (0–4), hogy még nagyobb legyen a zakó a Vasasnak.

MAGYAR KUPA 1. FORDULÓ


Vasas (II.)–DVTK 0–4 (0–2)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2500 néző. V: Nazsa

Vasas FC:
Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú – Vida, Nagy T. (Takács K., 82.), Berecz, Ádám M. (Menyhárt, 57.), Nagy D. (Ferenczi, 66.) – Remili. Vezetőedző: Szanyó Károly A kispadon: Hermány (kapus), Kékesi, Pál D., Oláh L.

Diósgyőri VTK:
Rados – Okuka, W. Alves, Debreceni, Husic – Bori, Egerszegi, Bognár (Németh M., 66.), Gosztonyi – Bacsa (Marjanovics, 60.), Griffiths (Takács T., 53.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

A kispadon:
Egyed (kapus), Grumics, Nikházi,  Eperjesi

Gólszerző: Bori (27.), Bacsa (34.), Takács T. (55.), Gosztonyi (81.)

minap.hu
Fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!