Sport

Új csapatot építenek a pólósok

2014-08-13 12:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nem túl régen zárult le a vízilabda bajnokság az OB I/B-s osztályban, ahol a Pannergy Miskolci VLC együttese előbb megnyerte az alapszakaszt, majd a másik csoport bajnokával, az Újpesttel játszhatott osztályozót a feljutásért. A párharcot elveszítették a miskolciak, miként a Szentes elleni csatát is, így az alakulat a szeptember végén rajtoló új idényben is a második vonalban szerepelhet.

Nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy megjövendöljük: a sportág hívei szinte rá sem fognak ismerni a gárdára! Nem, mert alapos vérátömlesztés történt, és ezekről Bachner András szakmai igazgatót kérdeztük.

– Valóban teljesen új csapatot építenek?
– Így van, de megnyugtathatok minden sportbarátot, hogy a formálódó alakulat is eredményes lesz – hangzott a válasz. – Egyébként kényszerhelyzetben voltunk, ugyanis a bajnokság után szinte egy tucat játékost veszítettünk.

– Beszélne erről részletesen is?
– Bánhidi Attila Egerben vezetői állást kapott, érthető, hogy élt a lehetőséggel. Keresztes Ferencet a dán bajnok Odense igazolta le, mi az északiak ajánlatával nem tudtunk versenyezni. Markovics Milán a német első osztályba szerződött, őt sem lehetett visszatartani. Jakab Damján Budapesten kapott állást, Párkányi Ákossal nézeteltérés alakult ki a bérezésről, míg Nébald Olivértől fegyelmi ok miatt köszöntünk el. Gergely Balázs mérnökként dolgozik a fővárosban, ő már nem vállalta az ingázást. Halmos Pétert felvették az egyetemre, Eamon Lui pedig folyamatosan honvággyal küzdött és visszatért Új-Zélandra. Petrovai Márton segédedzőként dolgozhat a jövőben, ő sem hagyta ki a kínálkozó esélyt.

– Könnyebb lett volna azt megmondani, hogy kik maradtak a tavalyi együttesből?

– Nos, nálunk maradt és számíthatunk Török Viktor és Jakab Dániel játékára. A csapat egyébként augusztus 4-én Binder Szabolcs edző irányításával megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

– Vélhetően azért már akadnak új fiúk is, ugye?
– Természetesen! A sort kezdeném Benedek Szabolcs nevével, akit Bendes Viktor követ. Hozzánk jött Szentesről Hegedűs István és Hegedűs Bence, valamint Salamon Attila, és Kerschbaum Norbert, ők mindketten a KSI együttesétől érkeztek. Törökországból tért haza Somlai Tamás és Jakab László, de minket választott Szilvasán Patrik, ő a Kaposvárt cserélte el a mi csapatunkra. Nálunk játszik majd Kovács Zoltán, aki tagja az U20-as korosztályos válogatottnak, korábban Szegeden pólózott, és kettős igazolással szerepelhet majd miskolci színekben az újpesti Keresztúri István. Egyelőre függőben van Németh Antal leigazolása, de terveink szerint lesz a keretben egy légiós is. Erre pillanatnyilag egy japán, illetve szlovák játékosnak van a legnagyobb esélye. A srácok zömében 20 év körüliek, a legjobb korban vannak, fejlődőképesek és éhesek a sikerre, így nem féltem őket a bajnoki versenyfutástól. Egyébként pedig hadd szögezzem le, hogy hatalmas különbségek vannak a mezőny csapatainak költségvetésében. A BVSC például csaknem 400 millió forintból gazdálkodhat, nekünk pedig 25 milliós a büdzsénk. Ezt kell és szabad célszerűen felhasználni.

– Változik az új idényben a filozófiájuk?
– Nem, erre semmi szükség. Továbbra is harcban akarunk állni az elsőség megszerzéséért, igaz, most nagyobb lesz elől a tolongás, mert alaposan megerősödött a Tatabánya, aztán ott van az Ybl Miklós Főiskola és az Egert is meg kell említeni. Tárgyalunk a Miskolci Egyetem vezetőivel, hogy néhány sportolónk itt tanulhasson, ugyanis aki ismeri a sportágunkat, az jól tudja: a pólósok nem kizárólag pólóznak, hanem képzik is magukat, és nagyon sokan közülük értékes emberként zárják le versenyzői pályafutásukat. A ráhangolást segíti majd elő, hogy indítjuk csapatunkat a Magyar kupában, valamint a Komjádi kupában is, ez utóbbiban könnyű a dolgunk, hiszen csak 23 éven aluliak szerepelhetnek a csapatokban, nálunk pedig idősebb játékos mindössze egy van.

A sportvezető elmondta még, hogy az új bajnokság szeptember végén, október első napjaiban kezdődik, és kíváncsian várja a nyitányt, amelytől egyáltalán nem félti a Pannergy Miskolci VLC legénységét!

Doros L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!