Egészség

Holnap kánikulai meleg

2014-08-10 21:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Kárpát-medencét hétfőn hullámzó frontrendszer súrolja, de számottevő változást nem hoz, folytatódik a meleg, nyári idő – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda.

Éjjel eleinte változóan, majd gyengén felhős idő várható. Kezdetben egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá válhat. Reggelre általában 16 fokig csökken a hőmérséklet.

Holnap napközben eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd többször megnövekszik a felhőzet. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. A déli szél többnyire mérsékelt marad. Zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. Délutánra 31 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Melegfronti jellegű hatás van térségünkben.

Nagyon erős UV-B sugárzás várható, ezért a déli, kora délutáni órákban ajánlott elkerülni a napon való tartózkodást.

A hazánktól északnyugatra elhelyezkedő hullámzó frontzóna a következő napokban alig változtatja a helyét. Emiatt kedden és szerdán a napsütés mellett szórványosan alakulhat ki záporeső, zivatar. Csütörtökön többfelé számítani kell záporokra, zivatarokra. A hétvégén egyre kisebb lesz a csapadék valószínűsége. Akkor országszerte mérséklődik a nappali felmelegedés.

Ha Lőrinc vértanú napján szép az idő, jó lesz a bor és szép az ősz. A népi regulák szerint Lőrinckor fordul az idő. Ha e napon esik, rossz lesz a dinnye, különösen a sárga.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-09 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!