Városinfó

Több mint kétszázan építik a fürdőt, a munkások fele miskolci

2014-08-08 16:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolca_epitkezes_140807_fkcs_13.jpg

Szerdán újra feltöltötték vízzel a miskolctapolcai sportmedencét, csütörtökön pedig megtörtént a beüzemelés is. Épül a Fenyő sétány, a jövő héten valószínűleg elkészülnek a sportpályák – és közben természetesen gőzerővel készül a főépület. Az építkezésen jelenleg 200-210-en dolgoznak, a létszám több mint fele miskolci és Miskolc környéki vállalkozó.

Még egyértelműen építési terület a miskolctapolcai fürdő és környéke, de egyre több olyan munka kezdődik, sőt, közeledik a végéhez, ami már az utolsó etaphoz tartozik.

tapolca_epitkezes_140807_fkcs_2.jpg

– A kivitelezés a tervezett ütemben halad, így például szerdán feltöltöttük vízzel a medencét, csütörtökön megtörtént a beüzemelés. Befejezés előtt áll a dombház, illetve azzal szemközt, az öltözőépületi lelátók is. A főépület a legkésőbbi üteme ennek a feladatnak, de azzal is időben vagyunk. Mindezzel párhuzamosan jól haladnak a külső munkák, a sétányra rakják le a térburkolatot, a lábteniszpályán már műfű van – sorolta Horváth József, a kivitelező ZÁÉV projektigazgatója.

tapolca_epitkezes_140807_fkcs_4.jpg

Az építkezésen jelenleg 200-210 ember dolgozik, ezeknek több mint fele miskolci és Miskolc környéki vállalkozó. Közülük a miskolci Lanaxis Kft. például a főépület tetejének acélszerkezetét, illetve az íves terasz acélszerkezeti munkáit már be is fejezte és átadta. Most a kobox-szal ellátott kerítéselemek gyártását és helyszíni szerelését végzi. Mint Csuha Attila projektvezető elmondta, a szerelésen 10, az előkészítésen 15-20 ember dolgozik jelenleg is.

tapolca_epitkezes_140807_fkcs_7.jpg

A több mint 1300 négyzetméternyi sportpályát, ami két, 330 négyzetméteres strandröplabda-, és két, 350 négyzetméteres műfüves lábteniszpályát jelent, a nyékládházi Sport-Bau Trade Kft. építi a dombház mögötti területen.
– Öt dolgozónk már a munka vége felé jár. A héten betöltjük, bekeféljük a műfű burkolatba a kvarchomokot, jövő hét elején elhelyezzük a pályatartozékokat és reményeim szerint, ha az időjárás is velünk van, akkor a hét közepére, végére készen is leszünk – adott helyzetképet Molnár Tamás ügyvezető.

tapolca_epitkezes_140807_fkcs_16.jpg

A tervező és a kivitelező szerint is a tapolcai fürdőkomplexumnak, illetve magának Tapolcának fontos, közösségszervező erejű tere, egyik ékköve lesz a Fenyő sétány. A Hejő-parton már mutatja magát a kacskaringós mintázatú, rendkívül precíz munkát igénylő, térkőből kirakott sétaút, ami a régi strandot keresztülszelve visz majd ki a Fenyő utcára. A miskolci Bükk Közmű Kft. naponta 15-20 munkással dolgozik rajta. Balázs István ügyvezető csak az időjárás miatt aggódik. Az ő munkájuk tipikusan olyan, ami ki van téve a rossz időnek, így néhány nap esőszünettel jelentősen közelebb kerülnének a sétaút másik végéhez.

Cs. M.
Fotó: F. Kaderják Csilla

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-30 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!