Kultúra

Kiállítás zárja a honfoglaló lovas tábort

2014-08-07 15:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Honfoglaló kézműves-lovas tábor zárul pénteken a Görömbölyi Művelődési Házban. A program idén is nagy siker volt, de egy nap még hátra van, amikor a tábort záró kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők.

Izgalmas élményekkel és temérdek információval lettek gazdagabbak a honfoglalás történelmi háttere, a kézművesség iránt érdeklődők, és a lovaglás ifjú szerelmesei a házban megrendezett táborban.

Egy-egy népi iparművész, kézműves közreműködésével készíthettek a diákok a napi tematikának megfelelő kézműves tárgyakat, ékszereket – például nemezelt tarsolyt, batikolt kötényt, megtanulták a sámánfonást, a kenyérsütést, a gyöngyszövést, a karmantyú-, hajfonatkorong-, íj- és ostorkészítést is.

Pénteken, délután 3 órakor, a Stefánia lovardában tartják a heti záró lovas bemutatót a szülők számára, majd azt követően a művelődési házban rendeznek látványos kiállítást az elmúlt tábori időben készített tárgyakból – a műveket Nehéz Károly önkormányzati képviselő ajánlja az érdeklődő közönség figyelmébe.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-29 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!