Egészség

Ebola: Amerikában elrendelték a legmagasabb szintű egészségügyi készültséget

2014-08-07 08:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A legmagasabb szintű egészségügyi készültséget rendelte el szerdán helyi idő szerint az amerikai járványügyi és megelőzési hatóság (CDC) a Nyugat-Afrikában kitört Ebola-járvány miatt.

Az Egyesült Államok legutóbb 2009-ben, a H1N1 influenzajárvány idején rendelt el hasonló készültséget.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) szerdán engedélyezte egy Pentagon által kidolgozott, azonnali Ebola-diagnózisteszt (az úgynevezett DoD EZ1 Real-time RT-PCR Assay) külföldi alkalmazását katonák, segélymunkások és segélyakciók résztvevői körében.

Barack Obama elnök az amerikai-afrikai csúcstalálkozót lezáró sajtóértekezletén kijelentette, hogy a minden kétséget kizáró, tudományos bizonyítottság híján korai lenne még engedélyezni annak az ígéretes, ZMapp elnevezésű Ebola-gyógyszernek az alkalmazását, amely a jelentések szerint javított két, vírussal megfertőződött amerikai segélymunkás állapotán. Obama úgy vélekedett, hogy járvány feltartóztatása érdekében jelenleg elsősorban a közegészségügyi intézkedésekre kell összpontosítani.

A CDC helyi idő szerint szerda kora este közölte, hogy a laboratóriumi tesztek megállapították: nem ebolás az a nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai beteg, akit ezzel a gyanúval vizsgáltak. A hatóság szerint a mostani járvány kezdete óta hat emberen végeztek Ebola-tesztet az Egyesült Államokban, de mindegyik vizsgálat negatív eredménnyel zárult.

Az amerikai repülőtereken és tengeri kikötőkben néhány napja fokozott elővigyázatossági intézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy megpróbálják kiszűrni és elkülöníteni az Ebolára emlékeztető tüneteket mutató utasokat.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-10 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!