Városinfó

Matricaőrület Miskolcon

2014-08-06 16:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE turisztika_matricasalbum_140805ml_7.jpg

Szűk egy hónapja indult a matricagyűjtő-akció Miskolcon, de már több mint egy tucat gyermek abszolválta a célt – összegyűjteni az összes miskolci matricát egy albumba.

Miskolc nevezetességeit bemutató matricás albumot adtak ki szűk egy hónapja. Az albumba helyi turisztikai látványosságokat megismertető matricákat lehet gyűjteni – mindegyiket az adott helyszínen. Több ezer album indult útjára a miskolciak között – nem kis népszerűséggel.

A főként gyerekeket célzó játékban sok család vesz részt, már több mint egy tucat album telt meg. Az egyik megálló a lillafüredi kisvasútállomás, ahol Domán Zsófia segíti a látogatókat. Elmondta, minden matricát az adott helyszínen kapnak meg a gyerekek, s ezeket gyűjthetik össze az albumban. Ha mindegyik levonó helyére került, akkor a belvárosi Tourinform irodába kell elvinni, ahol ajándék jár érte.

turisztika_matricasalbum_140805ml_4.jpg

Tízezer albumot osztanak szét a miskolciak között, amelybe olyan helyszínekről lehet matricát gyűjteni, mint például a diósgyőri vár, vagy éppen a LÁÉV. Somodi Milán már kapott egy albumot, mint mondta, szorgosan gyűjti is a matricákat.

– Voltunk a hétvégén, a selyemréti strandon. Nagyon szeretem a kisvonatot, úgyhogy ide is eljöttünk, ezek a matricák már megvannak nekem, de még sok hiányzik – mesélte. Szilasi Gréta azonban már előrébb jár a gyűjtést tekintve.

– Jártunk az állatkertben, a várban és most érkeztünk kisvonattal. Van itt egy kiállítás is a többi kisvonatról, meg vannak kövek, és játszani is lehet. Azért jöttünk ide is, mert ezek a matricáim még nem voltak meg, de most már megvannak – mondta.

Az akció célja, hogy a miskolci nevezetességeket népszerűsítse, s játékos formában hívja fel a gyerekek és családjaik figyelmét arra, milyen sok szépség van Miskolcon.

minap.hu
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!