Városinfó

Egész hónapban várják a véradókat!

2014-08-04 20:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Augusztusban, az év „legvérszegényebb” hónapjában országos véradási kampányt szervez a MOL Motoros Family és a Ments Életet Alapítvány. Miskolcon a megszokott helyszínen, a területi vérellátóban várják az önkéntes véradókat.

4 millió lehetséges donorból csupán 250 ezerre tehető azok száma, akik rendszeresen adnak vért. Amellett, hogy egy ember akár másik három életét is megmentheti, a véradás egyúttal egy alapos szűrővizsgálat minden résztvevő számára, hiszen a vércsoport meghatározása mellett a levett véren HIV-, hepatitisz-B-, hepatitsz-C- és szifilisz-tesztet is végeznek.

A két szervezet az augusztus 16-ai, budapesti központi rendezvénye mellett egész hónapban 3 fővárosi és további 20 vidéki helyszínen folyamatosan fogadja a jelentkezőket. Azért ebben a hónapban tartanak véradókampányt, mert ekkorra csökkennek le leginkább az egészségügyi intézmények vérkészletei.

Ugyanebben a hónapban a Vöröskereszt is nagyszabású véradóakcióba kezdett, ők országosan több mint ezer helyszínen várják az embertársaikon segíteni akaró önkénteseket.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!