Életmód

Országszerte heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2014-08-04 07:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt a meteorológiai szolgálat, két keleti megyében hőség várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a napi középhőmérséklet a Tiszától keletre még hétfőn is 25 Celsius fok körül, vagy kevéssel afelett alakul. Emiatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A heves zivatarok és a felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Közölték: eleinte főként a középső megyékben, később a másutt is várható zivatar helyenként felhőszakadással együtt érkezhet, általában 25-50, néhol akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Néhol heves zivatar is előfordulhat, amelyet nagyobb méretű jég (akár 2 cm körüli átmérővel) és óránként 80-90 kilométer feletti szélroham kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között várható, a Tiszántúlon lehet még kánikula. Késő este 20-25 fok közé hűl a levegő.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-02 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!