Sport

Itt a Triatlon nagyhét

2014-08-02 20:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megkezdődött a hazai és külföldi sportszerető emberek körében is várt, TVK Triatlon Nagyhét névre keresztelt sport-, kulturális és gasztronómiai fesztivál szombaton. Tizenhatodszor kerül sportfesztiváli hangulatba Tiszaújváros.

A sorozat felvezetését az augusztus 1-ei nulladik nap jelentette. A Termálfürdőben délelőtt strandfocibajnokságot, késő délután Strand Szépe-versenyt rendeztek, de már ekkor is volt koncert, a Honeybeast lépett fel a Strandok éjszakáján.

A 16. TVK Triatlon Nagyhét hivatalos első napján, augusztus 2-án, szombaton a IV. Országos RC Hajó Modell Találkozó jelentette a nyitányt, majd gyorsasági triál kerékpárverseny kínált látványosságot.

A Főtér KreAktív-színpadán elsőként Szabó Leslie szórakoztatta a közönséget, majd ez után következett a megnyitó ünnepség, melyen közreműködött a Tiszaújvárosi Fúvószenekar
és Majorette csoport. Az egybegyűlteket elsőként Márkus Balázs, a szervezőbizottság társelnöke köszöntötte.

– Sose volt olyan gondolatom, hogy én egyszer itt fogok állni, ezen a színpadon. 13 éve, az első Jabil 1/3 Maraton rajtja előtt pár nappal édesapánk azt mondta, jó lenne, ha valaki a családból is elindulna. Gyorsan végigvettem a lehetőségeket, és rájöttem, valószínűleg rám gondolt. Tavaly augusztus 14-én, amikor elvesztettük Őt, a bénító fájdalomtól szavak nem hagyták el az ajkamat, de tudtam, tudtuk tovább kell vinnünk fantasztikus életművét. Igyekeztünk az előző évek színvonalát megtartani annak érdekében, hogy minden korosztály képviselői megtalálják a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságokat a kilenc nap során.

Lehmann Tibor főrendező, a házigazda TVK-Mali Triatlon Klub elnök-vezetőedzője elmondta, Márkus Gábor, a tiszaújvárosi triatlonsport megteremtője példaértékű közösséget teremtett több mint két évtizedes munkásságával.

Az est hátra levő részében a nagyszínpadon a BrassDance után Janicsák Veca, a KreAktív-pódiumon Szabó Balázs Bandája adott koncertet.

A holnapi program
10:00: Bogratlon – Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál (a Dísztó körül)
10:00: Sétáló Népzenészek (Számadó Zenekar)
10:30: Boka Gábor - János Vitéz (KreAktív-színpad)
12:00: Evezősverseny a Dísztavon
12:00: Vasárnapi ebéd a Városháztéren
16:30: Bogratlon eredményhirdetés
17:00: Gyermek táncház (Számadó Zenekar - KreAktív-színpad)
18:30: On Foot (Kolosai Ferenc - KreAktív-színpad)
20:00: Dér Heni (Nagyszínpad)
20:30: Hangold Újra! - Bársony Bálint (Nagyszínpad)

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!