DVTK

Georges Griffiths a DVTK-ban

2014-08-02 08:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Gólerős támadó játékjogát vásárolta meg a DVTK, ráadásul olyan játékosét, aki számára nem ismeretlen a magyar mezőny. Georges Griffiths az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában nyolc találattal gazdagította csapatát.

dvtk_griffiths_140801.jpgA 24 éves Georges Griffiths az elefántcsontparti FC Sirocco csapatában nevelkedett, felnőtt karrierjét az ASI d’Abengourou csapatában kezdte, ahol első szezonjában 4 találattal mutatkozott be. Ezután bekerült hazája U23-as válogatottjába.

2012-ben a sokszoros cseh bajnok és Bajnokok Ligája-szereplő Sparta Praha labdarúgója lett. Innen vezetett az útja Pápára, ahol meghatározó játékosként számoltak vele.

A Lombardban a 2013/2014-es idényben 25 bajnokin 8 gólt lőtt, amivel a csapat házi gólkirálya lett. A Magyar Kupában 4 találkozón 1 gól, míg a Ligakupában 5 mérkőzésen 2 gól állt a neve mellett.

Augusztus 1-jén, pénteken Georges Griffiths átesett minden szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését.

- Örülök, hogy Magyarországon folytathatom pályafutásom, méghozzá az egyik legnépszerűbb klubban - mondta Georges Griffiths. - Több szép emlék fűz Diósgyőrhöz, két éve a Pápa csapatával itt maradtunk benn az NB I-ben, tavaly pedig gólt szereztem. Akkor nem örültek a szurkolók, most az a célom, hogy hasonló találatokkal tegyem boldoggá őket. Több ajánlatom is volt, végül azért döntöttem a DVTK mellett, mert itt nagyszerű közegben, komoly célokért küzdhetek.

- Hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot, büszkeséggel tölt el, hogy sok más nagynevű klubbal szemben minket választott Georges Griffiths - nyilatkozta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. - Jó felépítésű, gyors, erős és ami mindennél fontosabb, gólerős támadót igazoltunk. Pápán közvetlen tapasztalatokat szereztem a képességeiről, ezért javasoltam bátran a szerződtetését.

- Bognár István után újabb fiatal tehetséges labdarúgó játékjogát vásároltuk meg jelentős anyagi áldozatot is vállalva - tette hozzá Szabó Tamás diósgyőri ügyvezető. - Biztos vagyok benne, hogy középpályásunkhoz hasonlóan Georges is rövid távon a csapat meghatározó tagja lesz, és góljaival sok örömet fog okozni a szurkolóinknak.

Névjegy
Vezetéknév: Griffiths
Keresztnév: Georges Henri Aboubacar
Születési hely. Treichville (Elefántcsontpart)
Születési idő: 1990. február 24.
Állampolgárság: elefántcsontparti
Magasság: 195 cm
Testsúly: 89 kg
Poszt: csatár

dvtk.eu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!