Programajánló

Idén is lecsófesztivál!

2014-07-30 17:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lecsosajttaj_140730_fkcs_3.jpg

Újabb programelemekkel bővül az idei Lecsó- és pecsenyefesztivál, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg. A helyszín a Majális park, az időpont szombat – nevezni még lehet, de a részletekről már tájékoztattak a szervezők.

A negyedik lecsófesztivál részleteiről tartottak sajtótájékoztatót szerdán. Az eseményt beharangozó összejövetelen elhangzott, új programelemekkel is bővül a gasztronómiai fesztivál.

lecsosajttaj_140730_fkcs_2.jpgAugusztus 2-án, szombaton, a Majális park ad otthont a lecsófesztiválnak. Az esemény fővédnöke, Csiszár Miklós, Miskolc város jegyzője elmondta, Miskolcon már hagyománnyá vált a lecsófesztivál, a város pedig örömmel támogatja a rendezvényt.

– A lakosok szívéhez nőtt, s Miskolc egyébként is fesztiválváros, így nagy öröm, hogy idén is lesz lecsófesztivál. Tavaly közel ötven helyen készítettek lecsót, legalábbis versenykörülmények között. Miskolc városa több díjjal is hozzájárul a fesztiválhoz. Lesz városi elismerés a lecsófőző versenyen, a pecsenyekészítő versenyen, illetve a kutyaszépségversenyen is, hiszen új programelemként ez is várható – mondta.

lecsosajttaj_140730_fkcs_5.jpgKanyog Miklós főszervező pedig a részletekkel kapcsolatban hozzáfűzte, a Balogh Autóház három modellt mutat be a fesztiválon az érdeklődőknek. A közlekedéssel kapcsolatban kiemelte, az MVK Zrt. végállomásának egy részét parkolóként is használhatják a kilátogatók, de ajánlotta, aki teheti, tömegközlekedéssel utazzon a helyszínre.

– Délelőtt lezárják majd a Majális parkba vezető utat, de a vadasparkba zavartalanul bejuthat, aki szeretne. Ezúttal is közlekedik majd a gumikerekes kisvonat, amely a tavalyi évhez hasonlóan, reggel nyolc órakor a Gyermekvárosból indul, hogy az ott lakókat kihozza a fesztiválra – mondta, majd hozzátette, 27 csapat nevezett eddig a versenyekre, ebből 9 a pecsenyekészítő megmérettetésre. A lecsófőző versenyen három kategória lesz – a szakmai zsűri az Országos Gasztronómia Szövetség delegációja lesz, de várhatók társadalmi ítészek is.

Elhangzott, a színpadon is várják majd programokkal a kikapcsolódni vágyókat. Bemutatkozik több zenekar, s a kutyaszépségversenyt is ott bonyolítják. A gombász egyesület, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola is bemutatkozik, s a KAMA-projekt részleteiről is tájékozódhat bárki, valamint többek között az Ökológiai Intézet is képviselteti magát.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!