Városinfó

Dolgoznak-e miskolciak a tapolcai fürdőn?

2014-07-30 17:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Helyszíni sajtótájékoztatót tartott szerdán az MSZP az épülő Miskolctapolcai Strandfürdő mellett. Az ellenzéki politikusok szerint hiányoznak a beruházásból a miskolci alvállalkozók. A városháza válaszolt a felvetésre: a kivitelező, a városvezetők kérésére, minden olyan munkát, amelyet helyi cégek el tudnak vállalni, velük végeztet el.

Földesi Norbert, a miskolci MSZP-frakció vezetője rövid visszatekintésében arról beszélt, hogy a miskolci tervező lecserélése után a komplexumot egy győri tervező cég készítette el, a beruházást pedig egy zalaegerszegi építési vállalkozás kapta meg. Ugyanakkor egyetlen miskolci alvállalkozó sincs a beruházásban, fogalmazott a szocialista frakcióvezető.

Állítását azzal indokolta, hogy a nemrégiben megjelent közbeszerzési értesítőkből kiderült: több mint 10 esetben az „egyéb műveletekre” – többek között parkrendezésre, konditerem felszerelésére vagy éppen szaunaépítésre – sem találtak miskolci vállalkozót, sőt, a közbeszerzési meghívásokban sincs helyi cég.

– Arra szeretnénk felszólítani a város vezetőit, hogy a hétvégi önkormányzati lapban mind a vállalkozók, mind a miskolciak felé részletesen és tételesen mutassák be a közbeszerzési meghívásokat, a döntéseket. Vállalják fel azt, hogy egy ilyen beruházásban a miskolci vállalkozásokért mit is tettek. Ezek az adatok nálunk megvannak, be tudjuk mutatni a közvéleménynek – fűzte hozzá Földesi Norbert.

Szalainé Homola Andrea önkormányzati képviselőjelölt – tapolcai lakosként is – arról szólt, hogy véleménye szerint senki nem tájékoztatja a helyieket és a nyári főszezonban ide érkező turistákat arról, mikor merre van éppen útfelbontás, és merre lehet közlekedni.

***

10 évig csak a dudva nőtt, most már épül fürdő

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a város fejlesztését szolgáló beruházásait folyamatos és alaptalan támadások érik. Ez történik most a miskolctapolcai strand építésével kapcsolatban is – reagált a felvetésekre a városháza.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a város vezetői és a miskolciak mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a nagyszabású beruházás ne váljon politikai játszmák színterévé. A jelenlegi városvezetésnek sikerült elindítania azt, amit az előző két ciklus vezetésének nem. Most már nem arról kell beszélni, hogy a tapolcaiak el akarnak szakadni a várostól, hanem arról, hogy a miskolciak és a tapolcai városrészben élők által régóta várt fejlesztések indulhattak meg a borsodi megyeszékhelyen, áll közleményükben.

A városháza leszögezi: mint ismert, a pályázatot elnyert kivitelező, a ZÁÉV Építőipari Zrt. a földmunkákat a miskolci MIZSIK Kft.-vel végezteti, a további szakági munkák elvégzésére is több miskolci alvállalkozóval tárgyalnak. A kivitelező, a városvezetők kérésére, minden olyan munkálatot, amelyet helyi cégek el tudnak vállalni, velük végeztet el. Ez most is így van, hiszen az alvállalkozók nagy része miskolci vagy Miskolc környéki cég, annak ellenére, hogy a városvezetés nem határozhatja meg, hogy a fővállalkozó milyen alvállalkozókat tart alkalmasnak a munka elvégzésére.
Arra kérjük a szocialista képviselőket, hogy ne manipulálják a városlakókat! Örüljenek együtt a miskolciakkal azoknak a fejlesztéseknek, beruházásoknak, amelyek szebbé teszik városunkat – zárul a közlemény.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!