Közélet

Kommandósokat támogat a város – videóval!

2014-07-28 15:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE adomany_bevetesieknek_140728_fkcs_3.jpg

Speciális ruházatot és eszközöket adományozott az önkormányzat nevében Kriza Ákos polgármester a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztálya részére. Ezek segítségével még hatékonyabban tudnak működni, és a saját biztonságukat is megóvni az alosztály tagjai, hangzott el az átadáson.

Sokat tesz a rendőrség azért, hogy a mindennapok biztonságosabbak legyenek, mondta Kriza Ákos a nagy értékű technikai és személyi felszerelések átadása előtt. A támogató alosztály tagjai azok a rendőrök, akik ott intézkednek, ahol a nagyobb képzettségre, speciális tudásra van szükség, az arcukat nem ismerjük, de teszik a dolgukat nap, mint nap. Olyan kiemelt ügyekben is ők intézkednek, intézkedtek, mint a Miskolc Bonnie és Clyde elfogása, tette hozzá a polgármester hangsúlyozva, fontos, hogy jól felszereltek legyenek, ezért is döntöttek úgy, hogy hatszáz ezer forint értékben támogatják az alosztály munkáját technikai eszközökkel.

adomany_bevetesieknek_140728_fkcs_15.jpg

Ez az egység 1997-óta működik különböző nevek alatt, mondta el a Bükk Közterületi Támogató Alosztályról Kovács Béla ezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezető-helyettese. Azokat a rendőrség hatáskörébe tartozó ügyeket intézik, amelyek speciális tudás igényelnek, de nem tartoznak a TEK hatáskörébe. Példaként említett, hogy, ha lőfegyveres bűnözőket kell elfogni, rajtuk ütni, akkor ott a TEK intézkedik, ha nincs lőfegyverük, akkor a miskolci, 11 fős alosztály feladata az elfogás. De intézkednek kiemelt kockázatú eseményeken, veszélyes egyének kiemelésénél, körözött, szökött bűnözők elfogásánál, a törvény összesen 22 pontban foglalja össze tevékenységeik körét. A feladatuk ellátása speciális eszközöket igényel, a most kapottakkal még nagyobb biztonsággal tudják végezni a munkájukat, így a saját testi épségükre is jobban tudnak vigyázni. Az alosztály munkájáról még elmondta, tavaly 44 személyt fogtak el, míg az idei év első hat hónapjában már több mint hetvenet.

adomany_bevetesieknek_140728_fkcs_10.jpg

Ezek az eszközök a szolgálatellátásra való felkészüléshez és a szolgálat ellátáshoz is hasznosak, tett hozzá Mecser Tamás ezredes, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezető-helyettese. Minden eszközzel rendelkeznek, amely a munkájukhoz szükséges, ám a most kapottak tovább emelik a munkájuk színvonalát.

bukk_tamogato_alosztaly.jpg

A beszédeket követően Kriza Ákos és Mecser Tamás aláírta a támogató nyilatkozatot, majd az alosztály egyik munkatársa be is mutatott néhány eszközt az adományból a polgármesternek: speciális ruhákat, szemüveget, kesztyűt, fülvédőt, átvizsgáló tükröt, ajtó törőt és feszítőt, kamerát, navigációs eszközt.

Az alosztály munkatársai munka közben:


H. I.
Fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!