Közélet

Főhajtás Bácskában

2014-07-27 11:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dscf2659.jpg

A Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének delegációja július 22-24. között kegyeleti látogatáson vett részt a Délvidéken, ahol a partizánok által 1944 őszén meggyilkolt, mintegy 35-40 ezer magyar civil, katona és csendőr emléke előtt tisztelegtek.

A történelembe hideg napokként bevonult délvidéki razzia története jól ismert, a jugoszláv partizánok által elkövetett sokszoros tömeggyilkosságok sorozata, a bácskai vérbosszú már kevésbé.

Az emlékezés, emlékeztetés céljával zarándokolt a délvidékre a VHBSZ delegációja, soraiban a 90 éves Szőke Laci bácsival, egykori hadifogollyal. A delegáció tagjai Feledy Péter vezetésével lerótták kegyeletüket a bajnoki, bezdáni, szabadkai hősi emlékműveknél, valamint a kaponyai csata obeliszkjénél, ahol 1849 tavaszán a honvédek visszaverték a Szabadka, Szeged felprédálására előre törő szerb sereget.

dscf2687.jpg

A zarándoklatot anyagilag támogatták Molnár Péter, Szabó Sándor, Katona Ferenc, Kovácsné Budai Mária, Gazdusné Pankucsi Katalin, Nánási-Kocsis Norbert és Bartha György miskolci önkormányzati képviselők.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-04-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!