Életmód

Ma tartják a 189. balatonfüredi Anna-bált

2014-07-26 08:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A hagyományokhoz hűen az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében rendezik meg ma a 189. Anna-bált, amelyen tizennégy elsőbálozó füredi lány és közel negyven 18 éves lány is részt vesz.

A rendezvényre ötszáz főt várnak, melynek fővédnöke Trócsányi László igazságügyi miniszter, díszvendége pedig a város új kulturális partnertelepülése, Gyula lesz.

Balatonfüred hazai partnertelepülései - Gyula, Kecskemét, Debrecen és Szolnok - négy-négy fiatal párral képviseltetik magukat a bálon.

A báli menet szombaton a Vaszary Villa kertjéből indul, ahol a hölgyek nyakába akasztják a herendi porcelánszíveket, amelyek türkiz színe ezúttal a Balatont idézi. A bált megnyitó palotást az Operaház balettművészei táncolják. Éjfélkor mutatják be a bál szépét és két udvarhölgyét, akik vasárnap délelőtt tíz órától a Kisfaludy Színpadon lesznek láthatók, majd sétakocsikázásra indulnak a városban.

A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-04 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!