Városinfó

Nyári szünet az óvodákban

2014-07-23 19:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ovodasok_ugyeletben_130719_kcs_11.jpg

Szerdán bezártak a miskolci óvodák. A nyári szünet alatt két intézmény várja azokat a gyerekeket, akik felügyeletét nem tudják máshogy megoldani a szülők. A négy hét alatt a felújítási és karbantartási munkákat végzik el az intézményekben. Augusztus végétől újra várják az óvodásokat.

Már csak pár gyermek járt a Százszorszép Óvodába, őket összevonták, egy csoportban is elfértek. Az udvar már üres, kedden bezárt az intézmény, négy hétig nem fogadják a gyerekeket.
– Pedagógusként nekem is nyári szünetem van, mi meg tudjuk oldani a nyarat, hiszen én is otthon vagyok, és közben én is táboroztatok. Nekem szerencsés helyzetem van, hogy az én gyerekem nem sokat van a nagymamáékkal, de ez sok mindenkinek problémát jelent – mondja Hutter Linda.

ovodasok_ugyeletben_130719_kcs_01.jpg

Számukra jelent megoldás az önkormányzati ügyelet. Már májusban készítenek felmérést az intézmények, hogy hány gyermek igényel majd ellátást, mialatt zárva lesz a saját óvodájuk.
Idén két helyen, az Eszterlánc és a Petneházy úti óvodákban várják négy hétig ezeket a kicsiket.
A belvárosi óvodába idáig 68 gyermek jelentkezett be, de a napokban is érkeznek újabb szülői kérések.

 – A kolléganőink nagyon nagy szeretettel várják a gyerekeket, van, aki egy kicsit megszeppenve érkezik, de felnőtt segítséggel nagyon hamar átvészelik ezt az időszakot, és a tapasztalat szerint szeretnek visszajönni, úgyhogy a négy hét végére már semmi gond nincs – mondta el a Miskolc Televízió híradójának Pásztorné Palcsó Tünde, az Eszterlánc Óvoda óvodavezető-helyettese.
Festés, kisebb javítások és felújítások. A legtöbb óvodában ezzel telik a szünet, hogy aztán augusztus 21-től ismét fogadhassák a gyerekeket.

Tréba E.
Fotó: archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!