Városinfó

Felújítják az önkormányzat épületeit

2014-07-22 10:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avastetoi-ovi-120609ml_11.jpg

Hat miskolci óvoda, valamint egy-egy iskola és polgármesteri hivatali intézmény újul meg nyáron az önkormányzat európai uniós pályázatának köszönhetően. Az épületekben energetikai korszerűsítés történik.

Az önkormányzat 2013 januárjában sikeresen pályázott a „Miskolc Önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai felújítása” című projektre. A program részeként megvalósul nyolc önkormányzati tulajdonban lévő épület energetikai felújítása.

Az energetikai korszerűsítés keretében megtörténik az utólagos homlokzati hőszigetelés 10 centiméter vastag EPS hőszigetelő lappal és vékonyvakolat zárással, a korszerűtlen nyílászárók új, műanyag homlokzati nyílászárókra cserélése, valamint a belső szekunder fűtési rendszer (radiátorok, csövek, szelepek) cseréje.

A projekt kivitelezési munkái július 14-én kezdődtek a Katowice úti Sport Óvoda és a Szilágyi Dezső Általános Iskola épületeinek felújításával. Az óvoda épületének felújítása a lapostető utólagos hő- és vízszigetelésével kiegészülve valósul meg.

A további épületek a Batsányi János Óvoda, Avastető Óvoda, József úti Óvoda, Középszer Tagóvoda, Selyemréti Tagóvoda, valamint egy polgármesteri hivatali épület – a kivitelezés megkezdésére várhatóan július végén, augusztus elején kerül sor.

A fejlesztés célja olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek megfelelő épületek létrehozása, melyek biztosítják a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételeket, és lehetővé teszik a lakosság számára a minőségi szolgáltatásnyújtást.
Az intézmények a rekonstrukció ideje alatt (2014.07.14- 2014.10.01.) is működnek, nyitva tartásukban változás nem várható.

A projekt 85 százalékos támogatással, a KEOP-5.5.0/A program keretében, az Európai Unió és az állam támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. A beruházás összköltsége 443.806.938 forint, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 377.235.897 forint.

minap.hu
Fotó: minap.hu archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!