Városinfó

Ismét ülőkövek díszítik a főutcát

2014-07-21 21:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ulokovek_140721_ja_3.jpg

Visszahelyezték az ülőköveket a főutcára. Az egyedi tervezésű darabokat először május elején láthatták a miskolciak, de azokat akkor megrongálták. A két összetört ülőkő pontos mása elkészült, így mától ismét ezeken pihenhetnek a járókelők a Városház téren, a Miskolci Galériánál, a Déryné utcán és a Centrumnál.

Az ülőkövek alkotója a megrongált darabokat újra elkészítette, így mától ismét kilenc iparművészeti remek díszíti a főutcát. Az iparművész ezúttal úgy alkotta meg a köveket, hogy nehezebbek legyenek.

– Egy könnyű betont kevertünk és azzal betöltöttük. Szerintem ezzel tömörebbé vált, kívülről is impregnáltabb, emellett gumilapkákat helyeztem az aljára, hogy kicsit ruganyos legyen, és akkor jobban felfekszik a járdára – magyarázta Szelekovszky Magdolna.

ulokovek_140721_ja_9.jpg

Az utcabútorok nemcsak masszívabbak, de kényelmesebbek is lettek, hétfőtől a város négy pontján pihenhetnek rajtuk a járókelők. A Városház tér 13. szám alá kettő, a galéria elé egy, a Déryné utca elejére három ülőkő került, míg három a Centrum elé ugyanoda, ahol a múlt alkalommal is „ültek”. Az egyenként 150 ezer forint értékű kerámia utcabútorok országszerte kuriózumnak számítanak.

– Nagyon sokan hiányolták, miután beszedtük őket, tehát van értelme. Annak ellenére, hogy az történt, ami történt, ha legközelebb is az történik, újra ki fogjuk rakni – emelte ki Rostás László főépítész.

ulokovek_140721_ja.jpg

Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője elmondta, folyamatosan figyelik a kamerák segítségével a kövek helyzetét, azok állapotát és a körülöttük lévő mozgást. A rendészet munkatársai személyesen is ellenőrzik az ülőköveket, hogy a két hónappal ezelőtti események ne ismétlődhessenek meg.

Kóródi T.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!