Városinfó

A növényekre is figyelni kell a hőségben

2014-07-20 14:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viragos_tapolca_120723ml_08.jpg

A nagy hőségben a közterületeket díszítő növényeknek is több folyadékra van szükségük. A virágágyakat folyamatosan öntözni kell, emellett egész nyáron kapálják és gyomlálják az ágyásokat. Tímár Krisztina városüzemeltetési vezető érdeklődésünkre elmondta, a városi területeken látható virágok többségükben egy nyáriak, kisebb számban pedig évelő növények.

Éppen ezért különleges ápolást nem igényelnek, jól bírják a hőséget. A kertészek gépjárművekre szerelt tartályokból, slaggal öntöznek, a korai órákban. Idén először kísérleti jelleggel Tapolcán a Nagykert körágyaiban úgynevezett gyökéritatót is használnak. 

virag_agyas_130709ml_06.jpg

Mint megtudtuk, az egynyári virágok kiültetése májusban kezdődik, és június közepére fejeződik be. Az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken - például Tapolcán, Lillafüreden és a belvárosban - több virágágyást ültettek be, mint a lakótelepeken.  Ez számszerűsítve Tapolcán 28. 000, a Belvárosban 17. 000 kiültetett egynyári virágot jelent. 

viragos_tapolca_120723ml_12.jpg

Van közöttük begónia, kóleusz, dália, tátika, kakastaréj, pílea és petúnia is. Emellett évelő növényeket is kiültettek ezekre a helyekre. - Tapolcán, a Csónakázó tó körül, vízparti imitátor növényeket ültettünk ki, figyelembe véve a terület jellegét, emellett a fenntartási költségek csökkentése is szempont volt – mondta el még Tímár Krisztina.

B. K.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!