Életmód

Az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítéséért

2014-07-19 10:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE borest_140718_fkcs_4.jpg

Az elmúlt évek hagyományait felélesztve, de új köntösben jelentkeznek a vendégborászok részvételével szervezett bor-gasztro események a Papszer 2. alatt – idén Eger, Mátra és természetesen Tokaj van, lesz terítéken. Az első borestet pénteken tartották.

borest_140718_fkcs_10.jpg

Sándor Zsolt
szervező, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kurátora elmondta, céljuk az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítése. Ennek érdekébe egy több részes sorozatot indítanak el, minden alkalommal helyi, illetve környékbeli borászati, gasztronómiai értékeket mutatnak be, alkalmanként egy-két országos hírű kis kézműves pincészet jelenlétével.

borest_140718_fkcs_7.jpg

Az első boresten Eger volt terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletével, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot minden alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. A rendezvényen kóstolható a Miskolczi kolbász is.

További program:

augusztus 8. 18.00

Mátra

Mátrai Tőkések: Szecskő Pince, Losonci Pince és Karner Pince,

Agria Kézműves Sajtműhely  

szeptember 19. 18.00


Tokaj

Bott Pince és Kikelet Pince

Mádi sajt - Bodnár Sándor  

minap.hu        
Fotó: F. Kaderják Cs.   



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-05 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!