Életmód
Az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítéséért
2014-07-19 10:43
Az elmúlt évek hagyományait felélesztve, de új köntösben jelentkeznek a vendégborászok részvételével szervezett bor-gasztro események a Papszer 2. alatt – idén Eger, Mátra és természetesen Tokaj van, lesz terítéken. Az első borestet pénteken tartották.
Sándor Zsolt szervező, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kurátora elmondta, céljuk az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítése. Ennek érdekébe egy több részes sorozatot indítanak el, minden alkalommal helyi, illetve környékbeli borászati, gasztronómiai értékeket mutatnak be, alkalmanként egy-két országos hírű kis kézműves pincészet jelenlétével.
Az első boresten Eger volt terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletével, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot minden alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. A rendezvényen kóstolható a Miskolczi kolbász is.
További program:
augusztus 8. 18.00
Mátra
Mátrai Tőkések: Szecskő Pince, Losonci Pince és Karner Pince,
Agria Kézműves Sajtműhely
szeptember 19. 18.00
Tokaj
Bott Pince és Kikelet Pince
Mádi sajt - Bodnár Sándor
minap.hu
Fotó: F. Kaderják Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.
Miskolc TV mai műsora
2024-04-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!
Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.
Legyél te az első hozzászóló.