MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Teljesen új belsőt kapnak az egykori „fészkek”

2014-07-16 18:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE feszakrako_lakas_felujitas_140715_ja_1.jpg

A város által megvásárolt, volt fészekrakós lakásoknak nemcsak a birtokbavétele, de a felújítása is folyamatosan zajlik. Egyet Diósgyőrben, tizenegyet az Avason már be is fejeztek. Mindent megcsinálnak bennük, ami egy általános lakásfelújításkor szükséges. A régi berendezési tárgyak viszont nem adnak sok feladatot a MIK munkatársainak – azokat általában már az egykori lakók leszerelték…

Új bejárati ajtó, pasztellszínű falak, frissen mázolt ajtókeretek, járólap a konyhában – de még régi padlószőnyeg a szobákban. Javában folyik a munka az egykori fészekrakós, avasi lakásban. Ezekben a napokban a MIK 16 munkatársa újít fel hat lakás, de jelenleg összességben húsz lakás „van a kezükben”, folyamatosan dolgoznak. Június 30-áig tizenkét lakást már teljesen befejeztek.

feszakrako_lakas_felujitas_140715_ja_11.jpg

A lakásokkal elvégzendő feladatok azonban nem a felújítással kezdődnek. A birtokbavétel után a kulcsokat átveszi a MIK Zrt. A kivitelezést végző Építési és Karbantartási Főmérnökség tételesen felméri az elvégzendő munkát, majd költségvetést készít, ennek alapján kezdődik a kivitelezés. A lakások 90 százaléka teljes felújításra szorul, tudtuk meg Barsi Bélától, a MIK Zrt. műszaki igazgatójától.

feszekhagyas_kockazva1_131105_fkcs_16.jpg
Ilyen volt...

Az első lépés minden esetben a teljes fertőtlenítés, bogárirtás. A közüzemi mérőórákat cserélni kell, illetve visszahelyezni, hiszen az áramszolgáltatásból már minden egyes átvett lakást kizártak. Ugyancsak minden esetben és teljesen cserélni kell a víz, gáz és villany gépészeti vezetékeit, berendezéseit. A berendezési tárgyak (kádak, csapok) leszerelésével viszont az esetek többségében nincs gond, mivel a volt tulajdonosok ezt már elvégezték – ami mozdítható volt, azt elvitték.

feszakrako_lakas_felujitas_140715_ja_8.jpg
... és ilyen lett

Összességében elmondható: a lakást betonig lecsupaszítják. Azután új burkolatot kap – a szobák laminált padlót, a konyha, fürdő, előszoba járólapot, illetve PVC-t, a konyha és a fürdő fala csempét. A teljes festés alap. Ahol van menthető rész, ott mázolnak, de jórészt cserélni kell a bejárati mellett a belső ajtókat, sokszor az ablakot is, üvegezni az erkélyt. Lényegében teljesen új lakásbelsőt alakítanak ki.

A felújítás sorrendjét az is meghatározza, hogy melyik lakás bérbeadását látja biztosítottnak az ingatlankezelő cég. Többe már be is költöztek az új lakók – a folyamatosan átvett lakások felújítása pedig előreláthatóan még télen is ad majd munkát a MIK-nek.

Cs. M.
Fotó: Juhász Á.



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!