Bulvár

Fagyi-divat

2014-07-15 15:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fagyi_140715_fkcs_8.jpg

Ha nyár, akkor fagylalt! Természetesen szólhatna ez az írás az idén is divatos „fagylaltszínekről”, amik a ruhák, cipők, kiegészítők és hajszínek (!) világában most nagyon népszerűnek számítanak, ám most ténylegesen a fagylaltokról, azok különböző és igen különleges fajtáiról lesz szó.

Megszokottá vált már, hogy évről évre egyre különlegesebb fagylaltokról is hallhattunk. Ilyen például a tavaly nyáron megválasztott Év Fagylaltja, a verseny győztese egy málnafagylalt volt, vörösbor esszenciával. A versenyt természetesen idén is megrendezik. Addig sincs hiány fagylaltkülönlegességekből: találhatunk receptet brazil csokis-csilis fagylaltról, de ha ellátogatunk a „magyar tengerhez”, akkor a nyár Balaton Fagyiját is megkóstolhatjuk, ami a Balatoni Randevú nevet kapta. Különlegessége a pezsgős-marcipános-szamócás összeállítás.

fagyi_140715_fkcs_2.jpg

Különbséget kell tennünk tej és víz alapú fagyik között. A víz alapú gyümölcsöset (sörbet) akkor a legjobb fogyasztani, ha nagy a hőség, hiszen ennek viszonylag magas víztartalma a szomjunk csillapítására is alkalmas. A tej alapúak pedig a klasszikus fagylalt ízeit adják meg nekünk; ezekből a vanília az egyik nagy kedvenc.

Miskolc belvárosában három fagyizót látogattunk meg, ezekben a hagyományos fagylaltokon kívül az újdonságok is helyet kaptak.

Az Adria fagyizó kínálatának legkedveltebbje a sajttorta. Mint megtudtuk, ezen kívül a csokis keksz és a madártej is igen nagy népszerűségnek örvend, de továbbra is kedvelik a vendégek a hagyományos ízeket, mint a csoki és a puncs.
A lisztérzékenyekre is gondoltak, ők tölcsér helyett műanyag pohárban kérhetik a méretes adagokat.

fagyi_140715_fkcs_15.jpg

Az épp fagyizó Szarka család feje, Szarka Gábor elmondta, hogy ő inkább a hagyományos, tejszínesebb fajtákat kedveli, míg a felesége, Zsuzsanna és kisfiuk, Boldizsár inkább a gyümölcsfagyikat részesíti előnyben. Boldizsár a lehető legtöbb ízt felsorolta, kedvencei közé tartozik a barack, a narancs, az alma és az ananász is.

Következő állomásunk a Falánk Fanny cukrászda volt, ahol az Oreót tartják számon különlegességként, de a karamellfagyit is nagyon sokan keresik; az az egyik nagy kedvenc.

fagyi_140715_fkcs_3.jpg

Harmadik, egyben utolsó helyszínünk, a Kisgergely fagyizó bőséges kínálatában is megtalálható az Oreo, de az almás rétes, a bécsi szimfónia – ami egy mandulás csokis keverék –, a sajttorta és a mentolos csoki is feltűnik a fagylaltfantáziák között.

A nem éppen hétköznapi fagyik közül itt a legnépszerűbb a mentolos csoki, a „Tarzan” fantázianévre hallgató és a bodza. A közelmúltban kapható volt, és nagy népszerűségnek az úgynevezett kenyérfagyi, aminek az íze a mézes puszedlire vagy a mogyoróra hasonlított leginkább. És egész nyáron kínálják a vb-fagyit, ami lime, mangó és kókusz keveréke.
Kapható náluk a Diabella fantázianévre keresztelt diabetikus fagyi is, amire nagy az igény.

fagyi_140715_fkcs_14.jpg

Ahány fagyizó, annyi édes különlegesség – sőt, a fővárosban már kapható a lecsófagyi is. Arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy milyen népszerűségnek örvend.

Méder N.
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!