Környezet

Szigorodtak a horgászvizsga-szabályok

2014-07-13 10:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A horgászvizsgáztatás szabályainak szigorítására azért volt szükség, hogy a hazánk horgászkultúra színvonalán javítsanak, továbbá a gyerekek, akik a jövő generációjának a horgászai lesznek, megismerhessék a természet, a horgászat szépségeit.

2013. szeptember 1-től megváltoztak a horgászvizsgáztatás szabályai. A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló rendelet szigorúan és egyértelműen meghatározza az új horgászvizsgának a menetét.

A horgászjelöltnek, a horgászvizsgáztatásra feljogosított szervezet által, a különböző médiafelületeken 15 nappal a vizsga előtt meghirdetett időpontra jelentkezni kell. A vizsgán való részvétel feltétele az, hogy a vizsga előtt a 3500 forint vizsgadíj be legyen fizetve.

horgasz.jpg

– Ezek után a vizsgázó egy 32 pontos írásbeli vizsgát tesz, amelyből 26 pontot el kell érni, ahhoz, hogy a vizsga szóbeli részén a horgászjelölt részt vehessen. A szóbeli vizsgán a védett, a méret- és darabszám-korlátozással védett halfajok ismeretéről kell számot adni. A halfajokból 3-3 darabot fel kell ismerni, továbbá a táplálkozási szokásairól és az élőhely igényéről kell beszélni – részletezte a vizsga menetét Berta Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának igazgatója.

A sikeres vizsgát tett jelöltek állami horgászvizsga bizonyítványt kapnak, amellyel egy horgászegyesületnél tagságot, illetve állami horgászjegyet, fogási naplót és területi jegyet válthatnak, és ennek birtokában horgászhatnak.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!