Sport

DVTK – vereséggel végződő, de hasznos edzőmérkőzés

2014-07-12 13:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_mezokovesd_140712_fkcs_17.jpg

A Birkirkara elleni továbbjutás és a Litex elleni párharc között, két héttel az OTP Bank Liga rajtja előtt újabb felkészülési mérkőzést játszott a DVTK szombat délelőtt. Ezúttal a Mezőkövesd volt az ellenfél, akik ellen két újabb próbázót is bevetett Tomiszlav Szivics.

Mint a dvtk.eu is beszámolt róla, a mai edzőmérkőzésen két próbajátékos is pályára lépett: Ioan Mera (1987, állampolgárság: román) és Alaksandar Kapisoda (1989, állampolgárság: horvát) egyaránt védő poszton vethető be.

Zuhogó esőben, ennek megfelelően mély talajon léptek pályára szombat délelőtt a felek. Érdekesség, hogy a vendégcsapatban Takács P., Búrány, Szántai és George is játszott korábban Diósgyőrben. Mint a dvtk.eu élő közvetítésében is olvasható volt, az első percekben a vendég Mezőkövesd elsősorban pontrúgásokból veszélyeztetett, a hazaiaknál pedig Marjanović és Nikházi volt igen aktív. A sokadik szabadrúgását aztán a 19. percben gólra is tudva váltani a Mezőkövesd: egy jobb oldali szabadrúgást követően Takács P. passzolt középre, ahol Máté 5 méterről, középről a hálóba pörgette a labdát. (0-1)

dvtk_mezokovesd_140712_fkcs_18.jpg
A bekapott gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Diósgyőr, de a góllövés csak nem akart összejönni. Sőt, a 35. percben egy jobb oldali beadást követően Radoš a hosszú kapufára tolta a labdát, majd a kipattanót Molnár G. kotorta közelről a kapuba a labdát. (0-2)

A félidő végére maradt a kétgólos mezőkövesdi előny, a szünetben Csirszki érkezett Takács T. helyére. A fordulást követően aztán góllá érett a diósgyőri fölény: az 50. percben Nikházi adott parádés ívelt labdát a védők között kilépő Barczinak, aki levette azt, majd a bal alsó sarokba gurított. (1-2)

Hiába támadta azonban végig a második félidőt, és alakított ki nagy ziccereket a Diósgyőr, a vendégek a mérkőzés végére is megőrizték előnyüket.

dvtk_mezokovesd_140712_fkcs_24.jpg

Eredmény:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 1-2 (0-2)
Miskolc, Diósgyőri Stadion edzőpálya, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Kátai Gábor (Márkus Péter, Ambrus Dániel).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Mera, Kapisoda, Németh M. - Vági, Egerszegi, Barczi, Nikházi - Marjanović, Takács T. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Mezőkövesd: Szántai - Hegedűs Cs., Ízing, Szeles, Burány, Tajthy, Takács P., Molnár G., Kulcsár K., Menougong, Máté. Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Takács T. helyett Csirszki, Szántai helyett Kunsági, Tajthy helyett Menyhért Á., Hegedűs helyett Szilvási, Kulcsár helyett Balajti, Máté helyett Olasz,  Molnár helyett Baracskai, George helyett Csirmaz mind a szünetben, Vági Helyett Szabó B. az 56., Takács helyett Dorkó 71. percben.
Sárga lap: Szilvási a 65. percben.
Gólszerző: Máté (0-1) a 19., Molnár (0-2) a 35., Barczi (1-2) az 50. percben.Tomiszlav Szivics: – Egy hasznos felkészülés mérkőzést játszottunk a Mezőkövesd ellen. Az erőnlét szempontjából volt fontos, hogy azok is megkapják a meccsterhelést, akik az EL-ben nem voltak kezdők. A második félidő sokkal jobb volt, megvoltak a helyzeteink, amit ezúttal egy kivételével nem értékesítettünk, azonban ma nem az eredmény volt a fontos. Mindkét próbajátékost felmértük a mérkőzés előtt, biztatóak az eredményeik, azonban azt is látni lehetett, hogy korábbi klubjukban nem végeztek olyan komoly edzésmunkát, mint ami Diósgyőrben folyik. Néhány napig biztosan maradnak.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!