Programajánló

Világsztárok a 11. VeszprémFesten

2014-07-12 11:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Számos világsztárt, köztük Roberto Fonsecát, Katie Meluát, Youssou N'Dourt és a The Brand New Heaviest is láthatja-hallhatja a közönség az idei VeszprémFesten, amelynek július 15-től hat napon át Veszprém barokk óvárosa ad otthont.

Mészáros Zoltán, a fesztivál ügyvezető igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a VeszprémFest az elmúlt tíz esztendőben fogalommá vált, a rendezvény a várost Európában is ismertté tette. Az idei kínálat is méltó kíván lenni a megszokott színvonalhoz, ezt bizonyítja már a nyitónapon Fatoumata Diawara mali származású énekesnő és Roberto Fonseca, a kubai zongoravirtuóz közös fellépése – tette hozzá.

A fesztivál második napján Katie Melua grúz származású brit énekesnő ad koncertet, aki először lép magyar színpadra. Másnap Dani Klein, a Vaya Con Dios „nagyasszonya” érzelmekkel teli gipsy-bluessal szórakoztatja a közönséget, a funk zene kedvelői pedig a The Brand New Heavies zenekar muzsikáját hallgathatják a fesztivál negyedik napján. Az utolsó előtti nap sztárja a szenegáli Youssou N'Dour.

A VeszprémFest zárónapja a magyar dzsessz napja is lesz egyben. Ekkor lép fel többek között Tony Lakatos, Horváth Charlie, David Liebman, Adam Nussbaum, a Pátkai Rozina Sextet és a Modern Art Orchestra.

A VeszprémFest kamaraprodukcióinak a veszprémi jezsuita kolostor ad helyet, ahol idén Sebestyén Márta, Somló Tamás, Dés László és Karácsony János lép a közönség elé.

Mészáros Zoltán kiemelte: a fesztivál kísérőrendezvénye a Rozé, Rizling és Jazz Napok programsorozat, amelyen július 14-től kilenc napon át várja az érdeklődőket a veszprémi Óváros téren a balatoni régió 20 kiemelt borásza és a Somlói borvidék kínálata.

Az elmúlt évben 13 ezer vendég érkezett a nagyszínpad programjaira, a látogatók több mint 10 százaléka ötnél többször járt már a fesztiválon. Ezek a számok biztatóak, de egyben köteleznek is a nívós folytatásra – jegyezte meg a fesztiváligazgató.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-23 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!