Programajánló

Még hét nap és kezdődik az EFOTT

2014-07-08 15:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Még hét nap és harminc év után újra elrajtol az EFOTT Miskolcon. Az Egyetemváros olyan átváltozásokon megy keresztül, amilyet még nem látott a világ. A főszervezővel, Maszlavér Gáborral beszélgettünk.

efott_sajtotajekoztato.jpg

Harminc év után újra Miskolcon az EFOTT. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója visszatér városunkba – egészen pontosan az Egyetemvárosba. A tény, hogy újra rajtunk az ország-világ szeme, már régóta ismert, ahogyan a fellépők listájáról is több alkalommal beszámoltunk már, de a fesztiváligazgató most újabb információkat árult el.  – A helyieknek azzal kedveskedünk, hogy a fesztivál kezdetéig fenntartjuk nekik a kedvezményes jegyeket, bérleteket – hívta fel a miskolciak figyelmét Maszlavér Gábor (képünkön balról a második).

Az első EFOTT-ot, még 1976-ban, Pécs mellett, Abaligeten rendezték meg. Akkor hozzávetőleg háromszáz egyetemista és főiskolás gyűlt össze. Bográcsoztak, jól érezték magukat, semmi gondjuk nem volt, az időt csak szabadon töltötték. Az esemény azóta országjáró és -hódító körútra indult – 1984-ben a miskolciak is megtapasztalhatták, milyen az EFOTT-világ hangulata.

efott_koncert_1.jpg

Maszlavér Gábor elmondta, az azóta eltelt időben kissé megváltozott az országos találkozó. Alkalmazkodva az igényekhez. – Azóta a fesztivál jellege, mérete is változott, de a „csak szabadon” érzést minden évben igyekszünk garantálni. eddig nem kis sikerrel. 2012-ben 86 ezren buliztak, tavaly pedig a fesztiválozók száma a 88 ezret súrolta. Idén is hasonló adatokra számítunk. Azt prognosztizáljuk, ettől a számtól nem marad el a látogatószám Miskolcon sem – tette hozzá a fesztiváligazgató, kiemelve, hogy az EFOTT nem csupán a buliról szól. Természetesen a „csak szabadon” érzés a legfőbb hozzávaló, de a turisztikai találkozó jelleg sem marad el.

A fesztiváligazgató kiemelte, a turisztikai vonalra minden évben nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek megfelelően – mondta – idén lesz lovaskocsis bortúra, de lehet majd menni Lillafüredre, Miskolctapolcára, a Kemény Dénes uszodában és a Barlangfürdőben is lesznek kedvezmények, s a belvárosban is lesznek túrák, illetve az egyetem tanbányáiba is le lehet majd menni. Mindemellett egy bringatúrát is szerveznek a fesztiválszervezők a környéken.efott_hangulat_1.jpg – Idén még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványra. A fény- és hangtechnikára. A nagyszínpad hatalmas lesz. Több mint 400 négyzetméteren lesz a nagyszínpad, a kiegészítőkkel együtt ez 1000 négyzetmétert jelent. 8 színpad lesz, 160 előadóval, több mint 100 civil szervezet is bemutatkozik, az EFOTT gasztroudvarban pedig több mint 6 borvidék hozzávetőleg 60 borát lehet majd megkóstolni – sorolta a számokat a fesztiváligazgató. Maszlavér Gábor ígérete szerint az Egyetemváros teljesen átalakul majd. Egy hét múlva tehát startol az EFOTT. Egy olyan miskolci EFOTT, amilyen még sosem volt.

K. J.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!