Környezet

Borsodban is lecsapott a vihar

2014-07-08 21:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE vihar_140419_ki_3.jpg

Megyénkben is károkat okozott a keddi, heves zivatarokkal, felhőszakadásokkal átvonuló vihar. A borsodi tűzoltókat tizenegy esetben riasztották veszélyessé vált, vagy kidőlt fák, illetve leszakadt ágak eltávolítása miatt. Hejőbábán lakhatatlanná tett egy házat a rádőlő, húszméteres fenyő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Sajószentpéteren egy lehasadt faág és egy kidőlt fenyőfa, Szikszón egy kidőlt fa képzett forgalmi akadályt, amelyeket a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók rövid időn belül eltávolítottak.

Hejőbábán egy húsz méteres fenyő dőlt egy hatvan négyzetméter alapterületű családi házra, melynek következtében a tetőszerkezetben jelentős kár keletkezett és az épület lakhatatlanná vált. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a fát, valamint a veszélyessé vált tetőszerkezeti elemeket eltávolították. A káreset során sérülés nem történt, egy lakó rokonoknál került elhelyezésre.

vihar_110725_ja_4.jpg

Szerdán is várhatók viharok, kedd este Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatarban a legerősebb széllökések a 90 kilométer/órát is meghaladhatják, rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat, s nagyobb méretű jégre is számítani lehet.

Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre szintén a heves zivatar és a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

minap.hu
   


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!