Városinfó

Segíti az ellenőrzéseket a rendészet bővítése

2014-07-04 21:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rendeszet_ellenorzes_140803_ja_6.jpg

Két hét múlva elérheti a közgyűlés által meghatározott, bővített létszámot a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársainak a száma. Az ellenőrzéseken máris nagyobb létszámmal tudnak kint lenni, miközben az új munkatársak tanulhatják is az intézkedést.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a közgyűlés döntése alapján 138 főre bővítheti létszámát a Miskolci Önkormányzati Rendészet. A létszámfeltöltésben, vagyis az új munkatársak kiválasztásában nagyon jól állnak, tudtuk meg Vincze Csabától, a rendészet igazgatójától. Jelenleg 126 az állomány létszáma, de ez a jövő héten már 130 fölé emelkedik, két hét múlva pedig elérheti a maximális létszámot.

rendeszet_ellenorzes_140803_ja_4.jpg

Ez persze nem jelenti azt, hogy az újonnan felvett munkatársak máris teljes jogkörrel dolgozhatnának, ám, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen, annak érdekében már az első munkanapon elkezdődik képzésük, a próbaidő alatt megszerzett tudásról pedig számot kell adniuk egy belső vizsgáztatás keretében. Ezt követően vehetnek részt a közterület-felügyelői tanfolyamon. Addig is részt vesznek az ellenőrzéseken, így nagyobb létszámmal és hatékonyabban tudnak ezeken a rendészet munkatársai megjelenni, mindeközben pedig az újak tanulják is az intézkedés gyakorlati részét.

A képzés olyan jó ütemben halad, hogy a múlt héten kilenc újabb közterület-felügyelő tette le sikeres vizsgáját és szerezte meg a jogkört, hogy önállóan intézkedhessen, ehhez már csak a jelvényüket és az igazolványukat kell kézhez kapniuk, tette hozzá az igazgató.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!