DVTK

Győzelmet és továbbjutást várnak

2014-07-01 17:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_sajto_140701_vcs_2.jpg

Szerdán elutazik Debrecenbe a DVTK, ahol 16 év után ismét nemzetközi kupamérkőzést játszik. Az új debreceni stadionban csütörtök este a máltai Birkirkara FC-t fogadják a piros-fehérek, akik bizakodva várják az összecsapást. A csapat célja kapott gól nélkül lehozni a találkozót, és minél többször betalálni a szigetországi ellenfélnek.

– Győzelmet és továbbjutást várok – kezdte Tomiszlav Szivics a keddi, miskolci sajtótájékoztatót. – Hogy hogyan? Tudjuk, hogy nincs könnyű meccs és ellenfél, ezt a hétfő esti vb-mérkőzésen (Németország – Algéria – a szerző) is láttuk. A pályán be kell bizonyítanunk, hogy a magyar futball jobb a máltainál. Az utóbbi öt évben szerepeltek a nemzetközi porondon, volt, amikor túljutottak az első fordulón.

Hazájukban többszörös bajnokok, most is csak egy ponttal maradtak le az első helyről. Öt külföldi játékosuk van, kétféle játékrendszert használnak: a 3-5-2-t és a 4-3-3-at. Máltai szinten komoly, ambiciózus csapatról van szó. Kontrára fognak játszani, két gyors brazil szélsőjükkel, erre kell választ adnunk – sorolta a Birkirkara FC legfontosabb jellemzőit az ellenfélből alaposan felkészült vezetőedző. A diósgyőri szakvezető úgy fogalmazott, örül a lehetőségnek, melyet meg kell ragadniuk. Hozzátette, mindent meg fognak tenni, hogy kiváló szurkolótáborukat boldoggá tegyék, mert „ez a legkevesebb, ami jár nekik”. – Akkor már elégedett lennék, ha rúgnánk két gólt, és nem kapnánk egyet sem – árulta el a mester.

drazen_okuka_140701_vcs_2.jpgDražen Okuka magyarul fogalmazta meg céljait: a frissen igazolt jobbhátvéd elmondta, számára csak a győzelem az elfogadható. Szerinte nagyon jó csapat a DVTK, remek játékosokkal, így nem lehet probléma a győzelemmel, 2-3 gólos sikert vár. – Megtiszteltetés, hogy az Európa-ligában játszhatok a DVTK-val. Eddig csak láttam, milyen a diósgyőri közönség, már várom, hogy saját bőrömön érezzem, milyen a szurkolótábor, akiket offenzív futballal szeretnénk kiszolgálni – tette hozzá szerbül.

Ugyancsak új szerzemény Bori Gábor, akinek van már rutinja a nemzetközi kupaporondon is. bori_gabor_140701_vcs_2.jpg – Nem ismerem a máltai csapatot, de kicsit utánajártam, és elmondhatom, a mi keretünk erősebb. A Diósgyőrnek tovább kell jutnia, mindegy, hogyan. Játszottam már nemzetközi kupameccset, remélem, tudok segíteni a csapatnak. Örülök, hogy „mélyvízzel kezdek”, mert nem kell bemosakodni előtte. A társak egyébként barátságosan fogadtak, többeket ismertem korábbról, a pályáról. A büki edzőtáborban „lakva” jobban megismertük egymást. Nem nyomaszt a tét, a siker pedig még jobban összekovácsolhatja a csapatot – összegzett a középpályás.

Tomiszlav Szivics újságírói kérdésre azt felelte, két-három labdarúgót vár még, két kulcsjátékost mindenképpen. A csapat szerda este 7 órától már Debrecenben edz. A csütörtökön 20.30-kor kezdődő találkozót az M1 élőben közvetíti, a mérkőzést felvételről a Miskolc Televízióban tekinthetik meg vasárnap 15 órától.

S. P.
Fotó: Végh Cs.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!