Közélet

Az ÉMÁSZ is segíti a Fazekas testvérpárt

2014-06-27 14:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE emasz_fazekasek_140627ml_4.jpg

Két évig nem kell villanyszámlát fizetnie az árván maradt Fazekas testvéreknek, az adományt az áramszolgáltató és egy nyugdíjba vonuló dolgozójának felajánlásából állt össze, és pénteken délelőtt adták át jelképesen a két fiatalnak.

Ahogy arról portálunk is többször beszámolt, a miskolci diákok, Noémi és Arnold, másfél év alatt elveszítették édesanyjukat és édesapjukat is. A lakásukon lévő többmilliós hiteltartozás miatt lakhatásuk is veszélybe került. Miskolc polgármestere egy segélykérő levél nyomán figyelt fel a szomorú sorsú testvérekre, s elhatározta, nem hagyja magukra őket. A felhívásra összefogott a miskolci társadalom, magánszemélyek, cégek, egyházak nyújtottak segítő kezet. A természetbeni és tárgyi adományok mellett rövid idő alatt összeállt az az összeg, amelynek köszönhetően a testvérek megvásárolhatták a lakást, amelyben élnek.

emasz_fazekasek_140627ml_3.jpg

Teljesen rendeződni látszik az életük és kisimulni az a nagy trauma, amely érte őket, örömmel tudtam meg, hogy Arnold tanulmányi eredménye is javult és az év végi bizonyítványa már jó eredményűre sikerült, mondta Kriza Ákos pénteken délelőtt a városházán, ahol újabb felajánlás miatt látták vendégül a két fiatalt a Smart City konferencia előtt. Hatalmas segítség ez olyanoknak, akik maguk is mindent megtesznek azért, hogy az életüket egyengessék. Ez egy jó példa arra, hogy minden segítséget megérdemelnek azok, akik a saját boldogulásukért maguk is igyekeznek tenni, legyen szó adományokról, vagy segélyezésről.

Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az önkormányzattal és így hallottunk a fiatalok kálváriájáról, amely nagyon megérintett minket és úgy gondoltuk, valahogy segítenünk kell, ezt már Hans-Günter Hogg, az ELMÜ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja mondta az adomány átadása előtt. Az egyik igazgatósági tag búcsúajándékára összegyűjtött összeget kérte, hogy inkább fordítsák ilyen jótékonysági adományra, ezt egészítette ki a cég. Pontos összeget nem árultak el, de a Fazekas testvérek fogyasztását tekintve ez két évig fedezi az áramszámlájukat, így a szolgáltató addig nem számláz számukra.

Noémi és Arnold meghatottan vette át az adományt jelképező táblát és köszönte meg a segítséget, mint elmondták, a sok jószívű segítségnek köszönhetően életük egyenesbe jött és most már teljesen a tanulásra és a jövőjük építésére tudnak koncentrálni.

H. I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!