Közélet

Szakmai műhelymunkán a régió civil szervezetei

2014-06-26 17:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE foglalkoztatasi_konferencia_140626_ja.jpg

A foglalkoztatás aktuális kérdéseiről, a jogszabályi változásokról és a felnőttképzési támogatásokról tájékoztatták a régió civil szervezeteit csütörtökön az egyik miskolctapolcai hotel konferenciatermében. Az Országos Foglalkoztatási Kft. szakmai napján elsősorban a sikeres pályázatok elkészítéséhez kaptak segítséget a munkaerőpiaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek.

Munkáltatókat, szociális foglalkoztatókat, non-profit szervezeteket és alapítványokat várt műhelymunkára az Országos Foglalkoztatási Kft. Az előadások témáját úgy állították össze, hogy minden résztvevő hasznos információkat kaphasson.

foglalkoztatasi_konferencia_140626_ja_9.jpg
Az új felnőttképzési törvény 2013 július elsején lépett hatályba, az érintett intézmények és szervezetek azóta várták ennek gyakorlati hatásait. A szakmai nap résztvevőit elsősorban az új felnőttképzési engedélyezési eljárás érdekelte. Mint Éliás János, Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság képzési vezetője a Miskolc Televízió riporterének kiemelte, azok a képzőintézmények, amelyek „tisztességgel és becsülettel végezték a dolgukat, azok csak nyertek az új felnőttképzési törvény hatálybalépését követően”.

foglalkoztatasi_konferencia_140626_ja_3.jpg
Az OFA 2005. óta nyújt segítséget az észak-magyarországi régiós partnerszervezetek számára. A csütörtöki szakmai nap a Kooperáció plusz kiemelt projekt részeként jött létre. Ombódi Ágnes, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. régiós szakmai munkatársa elmondta, tapasztalatai szerint is nagyon hasznos információkkal gazdagodnak a szervezetek, és azon túl, hogy kézzelfogható segítséget nyújtanak a partnereik számára a projektmunka során, egy-egy ilyen régiós szakmai rendezvény nagymértékben hozzájárul ahhoz is, hogy információk birtokába jussanak, illetve hogy minél sikeresebben zárhassák le a saját projektjeiket.

A szakmai nap kerekasztal beszélgetéssel zárult.

minap.hu
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!